X

Οι ισχυροί δεσμοί με την Κίνα στρατηγική επιλογή των ΕΛΤΑ

Η ανάπτυξη συνεργασιών στο επίκεντρο της στρατηγικής. Ο Πρόεδρος των ΕΛΤΑ εξελέγη Αντιπρόεδρος του Ελληνο-Κινεζικού Οικονομικού Συμβουλίου.

Ant1news

Το οικονομικό και γεωπολιτικό ενδιαφέρον της χώρας μας για την ανάπτυξη ισχυρών δεσμών με την Κίνα, αποτελεί στρατηγική επιλογή και των Ελληνικών Ταχυδρομείων.

Στο πλαίσιο αυτού του σχεδιασμού εντάσσεται η ανάπτυξη συνεργασιών για τη δημιουργία και την λειτουργία από τα ΕΛΤΑ μεγάλου εμπορευματικού κέντρου που θα αποτελέσει την πύλη εισόδου όλων των ταχυδρομικών αντικειμένων που αποστέλλονται από την Κίνα προς όλη την Ευρώπη.

Στο ίδιο πλαίσιο, τα ΕΛΤΑ υποστηρίζουν το 2015 το «Έτος Θαλάσσιας Συνεργασίας Ελλάδας – Κίνας» με τον σχεδιασμό έκδοσης γραμματοσήμου και μέσω της συνεργασίας τους με τα Κινεζικά Ταχυδρομεία προγραμματίζουν τη διάθεση προϊόντων ΕΛΤΑ στην Κινεζική αγορά.

Ορόσημο αυτής της στρατηγικής των Ελληνικών Ταχυδρομείων, αποτελεί η εκλογή του Προέδρου ΔΣ & Διευθύνοντα Συμβούλου ΕΛΤΑ κ. Κωστή Μελαχροινού στη θέση του Αντιπροέδρου του Ελληνο-Κινεζικού Οικονομικού Συμβουλίου.

Η ίδρυση του Ελληνο-Κινεζικού Οικονομικού Συμβουλίου (Greek – Chinese Economic Council)  που ανακοινώθηκε επισήμως την Τρίτη 26 Μαΐου 2015, έχει στόχο την ανάπτυξη και τη διεύρυνση των Ελληνο-Κινεζικών οικονομικών σχέσεων και αποτελεί το επιστέγασμα μιας μεγάλης πολύχρονης προσπάθειας  Ελλήνων και Κινέζων επιχειρηματιών, πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, φορέων και εκπροσώπων της Κοινωνίας Πολιτών και της Αυτοδιοίκησης.

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία έχουν εντείνει τις προσπάθειές τους για την ανάπτυξη και την εδραίωση ισχυρών επιχειρηματικών και πολιτιστικών δεσμών με την Κίνα, αναγνωρίζοντας τον σημαίνοντα ρόλο που αυτή διαδραματίζει σήμερα στην οικονομία», δήλωσε ο κύριος Μελαχροινός. «Η συμμετοχή μου στο Ελληνο-Κινεζικό Οικονομικό Συμβούλιο είναι ακριβώς το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας. Η ευαισθησία και το ευεπίφορο του όλου εγχειρήματος, αποτελεί ουσιαστική τιμή στον πανεπιστημιακό μου δάσκαλο Μιχάλη Παπαγιαννάκη που, με όλο το εκπαιδευτικό και ερευνητικό του έργο,  προέβαλε σε εμάς τους φοιτητές του τη σχέση της Ευρώπης με την Κίνα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κύριος Μελαχροινός.