X

Καραβίας: Η Eurobank στηρίζει έμπρακτα τον ελληνικό τουρισμό

Ο κ. Καραβίας μιλώντας στη συνέλευση του ΣΕΤΕ, ευχήθηκε να κλείσει άμεσα μια συμφωνία με τους δανειστές, προκειμένου να ξεκινήσει η ανάκαμψη.

Ant1news

Κομβικό ρόλο στις εργασίες της τράπεζας Eurobank θα αποτελέσει για μια ακόμη χρονιά, η «βαριά βιομηχανία» της Ελλάδας, ο τουρισμός, όπως  διεμήνυσε ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Φωκίων Καραβίας στην ομιλία του στην 23η τακτική συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων.

 Μεταξύ άλλων ο κ. Καραβίας έκανε λόγο για την ανάγκη να κλείσει άμεσα μια ρεαλιστική συμφωνία με τους πιστωτές ώστε να λήξει η μακρά περίοδος αβεβαιότητας ώστε να ξεκινήσει η μεγάλη προσπάθεια εθνική προσπάθεια ανασύνταξης της ελληνικής οικονομίας. Επίκαιρη όσο ποτέ είναι η ανάγκη εξωστρέφειας, μεταρρυθμίσεων, κοινωνικής συνοχής και ανάπτυξης, σύμφωνα με τον κ. Καραβία.

Επίσης, τόνισε για τις ενέργειες της Eurobank και την έμπρακτη στήριξη στον κλάδο του τουρισμού. Άλλωστε από το 2013 έχει συσταθεί ειδικός τομέας στον όμιλο, ο Hotel & Leisure που διαχειρίζεται το χαρτοφυλάκιο του τουρισμού συνολικού ύψους 1,5 δισ. ευρώ. Χαρακτηριστικό ήταν και το παράδειγμα του κ. Καραβία για την συμβολή της τράπεζας μέσω τεχνογνωσίας.

«Υπήρξαμε η πρώτη τράπεζα που τοποθέτησε management διεθνούς κύρους σε ξενοδοχειακή επιχείρηση με τη συναίνεση του ιδιοκτήτη, καθιστώντας την βιώσιμη, κάτι που αναμένεται να επαναληφθεί και εντός του 2015 σε μεγαλύτερης δυναμικότητας ξενοδοχειακή αλυσίδα.», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε κάθε περίπτωση, η Eurobank κινείται στο εξής τρίπτυχο για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών της και τις ανάγκες του τουριστικού κλάδου:

-Συνεχίζεται η απρόσκοπτη χρηματοδότηση που πληρούν τα τραπεζικά κριτήρια και δημιουργούν υπεραξίες ενώ συνεισφέρουν σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο.

-Ορθή αντιμετώπιση των προβληματικών δανείων είτε με ενίσχυση κεφαλαίων είτε με την διαμεσολάβηση εξεύρευσης ξένων και άλλων στρατηγικών επενδυτών

Έμφαση και στις Μικρομεσαίες επιχειρήσεις του κλάδου με ειδικά σχεδιασμένα πακέτα-λύσεις με σκοπό την στήριξη της απασχόλησης σε τοπικό και εθνικό επίπεδο.