X

Πλημμύρισε η Αττική - προβλήματα σε πολλές περιοχές (βίντεο)

Προβλήματα στην Αττική και σε πολλές περιοχές της χώρας προκάλεσαν οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που κατά τόπους συνοδεύονταν από χαλάζι.

Ant1news



Χειμώνα θύμισε η σημερινή ημέρα στην Αττική, αλλά και στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Το καιρικό σκηνικό χαρακτηρίστηκε από ισχυρές βροχοπτώσεις, καταιγίδες και χαλάζι, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν πολλά προβλήματα.

Μέσα σε λίγα λεπτά, πολλοί δρόμοι της πρωτεύουσας μετατράπηκαν σε ποτάμια, καθιστώντας αδύνατες τις μετακινήσεις, ενώ σε ορισμένες περιοχές, όπως στο Μοναστηράκι και στα βόρεια προάστια, πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα.

Η πυροσβεστική δέχθηκε δεκάδες κλήσεις για άντληση υδάτων, σε καταστήματα και οικίες, κυρίως στα βόρεια προάστια, όπου υπήρξαν προβλήματα και στην ηλεκτροδότηση.



Προβλήματα ηλεκτροδότησης σημειώθηκαν στα Μελίσσια, στα Βριλήσσια, στην Πεντέλη και στην Αγία Παρασκευή, αλλά και στο κέντρο της Αθήνας.



Από τους όγκους νερού, είχε κλείσει η οδός Πειραιώς και στα δύο ρεύματα, στο τμήμα μεταξύ της Πέτρου Ράλλη και Χαμοστέρνας, ενώ παρόμοια προβλήματα υπήρξαν σε πολλούς δρόμους.










Σοβαρά προβλήματα από τις έντονες βροχοπτώσεις και χαλαζοπτώσεις σημειώθηκαν ακόμη σε πολλές περιοχές της χώρας. Στο νόμο Τρικάλων οι παραγωγοί της Τοπικής Κοινότητας Ζηλευτής βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς τα φαινόμενα προκάλεσαν τεράστιες ζημιές στις καλλιέργειες, οι οποίες καλύφθηκαν από το νερό.





Τις προσεχείς ημέρες κλιμάκιο του ΕΛΓΑ θα πραγματοποιήσει αυτοψία προκειμένου να διαπιστωθεί το μέγεθος της καταστροφής.



Ίδια εικόνα και στη Βοιωτία, όπου δρόμοι και καλλιέργειες καλύφθηκαν από το χαλάζι. Χρειάστηκαν μόλις 20 λεπτά για να χαλαζόπτωσης για να ασπρίσει ο τόπος. Αμπέλια, βαμβάκια, ελιές, σιτηρά και ντομάτες είναι μόνο λίγα από τα αγροτικά προϊόντα που καταστράφηκαν από το έντονο καιρικό φαινόμενο που έπληξε την Λιβαδειά, τον Ορχομενό, τα Χαιρώνεια και την Αλίαρτο.

Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και την Παρασκευή στα ανατολικά και νότια, ενώ σταδιακή βελτίωση αναμένεται από το βράδυ.

Δείτε βίντεο από την κακοκαιρία στην Αττική: