X

Υπόθεση αρχαιοκαπηλίας στην Κρήτη με αρχαία ανεκτίμητης αξίας

Στα χέρια της αστυνομίας τέσσερις άνδρες που προσπάθησαν να πουλήσουν ένα Κούρο Μινωικής περιόδου αντί 1 εκ. ευρώ.

Ant1news

Μετά από επιχείρηση των αστυνομικών αρχών στην Κρήτη, συνελήφθησαν τέσσερεις άνδρες, οι οποίοι επιχείρησαν να πουλήσουν ένα αρχαίο ειδώλιο Μεσομινωικής Περιόδου ανεκτίμητης αξίας που απεικονίζει έναν Κούρο.

Η αγοραπωλησία θα γινόταν στο Νομό Λασιθίου και το αντίτιμο που ζητούσαν ήταν ένα εκατομμύριο ευρώ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι αρχαιοκάπηλοι αναζητούσαν αγοραστές σε όλη την Ελλάδα, ενώ οι αρχαιολόγοι που εξέτασαν τον Κούρο, μιλάνε για αρχαιολογικό εύρημα ανεκτίμητης αξίας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ  του neakriti.gr, στην πολύ καλά συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση έλαβαν μέρος αστυνομικοί από το Λασίθι και όχι μόνο, αλλά και άνδρες της Ομάδας Ειδικών Αποστολών, γεγονός που καταδεικνύει πως οι ύποπτοι είχαν αξιολογηθεί αρκετά επικίνδυνοι.

Την υπόθεση έχει χειριστεί εξαρχής η Ομάδα Οργανωμένου Εγκλήματος της Περιφερειακής Αστυνομικής Κρήτης.

Επίσημες ανακοινώσεις για τη σοβαρή αυτή υπόθεση θα γίνουν στις 11:30 π.μ. στη Διεύθυνση Αστυνομίας Λασιθίου στον Άγιο Νικόλαο, από το γενικό περιφερειακό αστυνομικό διευθυντή Κρήτης, υποστράτηγο Μιχάλη Καραμαλάκη, και το διευθυντή Αστυνομίας Λασιθίου, ταξίαρχο Κωνσταντίνο Περράκη.

Οι τέσσερις άνδρες συνελήφθησαν για παραβάσεις που εμπίπτουν στη νομοθεσία περί προστασίας αρχαιοτήτων και της εν γένει πολιτιστικής κληρονομιάς.