X

Από Σεπτέμβριο οι αλλαγές στη φορολογία των αυτοκινήτων

Για τις αλλαγές στη φορολόγηση των αυτοκινήτων συζήτησαν η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών και εκπρόσωποι του κλάδου.

Ant1news



Οι επικείμενες αλλαγές στη φορολογία των αυτοκινήτων τέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν σήμερα ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης και η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη, με τους εκπροσώπους του Συνδέσμου Εμπόρων Εισαγωγέων Αυτοκινήτων Ελλάδος.

Όπως είπε μετά τη συνάντηση ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εμπόρων Εισαγωγέων Αυτοκινήτων Ελλάδος, Γιώργος Βασιλάκης, «για το νομοσχέδιο δεν υπάρχει βιασύνη». «Αναφέρθηκε ο Σεπτέμβρης, ίσως να είναι και λίγο νωρίτερα», πρόσθεσε και τόνισε ότι δεν υπήρξε καμία αναφορά για τα τέλη κυκλοφορίας.

«Δεν είναι ανησυχία του υπουργείου τα τέλη κυκλοφορίας», σημείωσε ο ίδιος, τονίζοντας ότι για τα τέλη κυκλοφορίας ότι αλλαγή ήταν να γίνει, είχε γίνεται τα τελευταία τρία χρόνια. «Μπήκαν βάση ρύπων το πιο σωστό, το πιο ευρωπαϊκό. Δεν θα ακριβύνουν, δεν θα φθηνύνουν», σημείωσε σχετικά ο κ. Βασιλάκης, σημειώνοντας ότι «σκέψη είναι να γίνει πιο δίκαιη η φορολόγηση».

Παράλληλα, τάχθηκε υπέρ της φορολόγησης των αυτοκινήτων με βάση τη λιανική αξία τους. «Το θέμα της βάσης υπολογισμού του τέλους ταξινόμησης, είναι το πιο σοβαρό, που θα πάει στην λιανική αξία και όχι στα κυβικά, είμαστε απόλυτα σύμφωνοι», τόνισε σχετικά, ενώ σημείωσε ότι «δεν είμαστε και πολύ χαρούμενοι με το γεγονός ότι σχεδιάζεται η κατάργηση της απόσυρσης».

Από την άλλη όμως, πρόσθεσε, «θα υπάρξει ένα υβριδικό μάλλον σύστημα που θα λαμβάνει υπόψιν, περιβαλλοντικές ευαισθησίες, θα λαμβάνει υπόψιν τα πιο καθαρά αυτοκίνητα στην φορολόγησή τους». «Εμείς δεν βάζουμε κόκκινες γραμμές, εμείς κοιτάμε να είμαστε συζητήσιμοι, να υπάρχουν έσοδα για το κράτος να μπορεί να δουλέψει η αγορά και να παίρνουν οι καταναλωτές αυτοκίνητα σε λογικές τιμές», συνέχισε και επισήμανε πως «δεν θα υπάρξουν κάποιες αδικίες που υπάρχουν σήμερα».