X

Ληστές Διστόμου: Εξακριβώθηκε η ταυτότητα αυτού που αυτοκτόνησε

Τι έδειξε η εξέταση του DNA και των αποτυπωμάτων που έγινε στα εργαστήρια της ΕΛΑΣ.  Πως έφτασαν στην σύλληψη οι αστυνομικοί.

Ant1news

Στον εισαγγελέα οδηγούνται εντός της ημέρας οι δύο συλληφθέντες από την κοινή επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής και της ΕΚΑΜ στην Αγχίαλο Μαγνησίας, χθες το μεσημέρι, Σπύρος Χριστοδούλου και Γιώργος Πετρακάκος.

Όπως έγινε γνωστό τα ξημερώματα ο κακοποιός, που σύμφωνα με την αστυνομία, αυτοκτόνησε πριν την έφοδο των δυνάμεών της στο σπίτι- κρησφύγετο, είναι ο Σπύρος Δραβίλας.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ο Δραβίλας αυτοκτόνησε με καλάσνικοφ όταν οι αστυνομικοί έχοντας περικυκλώσει το σπίτι, κάλεσαν τους τρεις καταζητούμενους να παραδοθούν.

Η απάντηση δόθηκε τα ξημερώματα από τα εργαστήρια της ΕΛΑΣ, βάσει εξέτασης του DNA και των αποτυπωμάτων, ενώ η αυτοκτονία του έγινε με καλάσνικοφ που ο ίδιος έστρεψε στο κεφάλι του. Ο Σπύρος Δραβίλας είναι αυτός που είχε βοηθήσει δύο φορές τον Βασίλη Παλαιοκώστα να φύγει με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Η αντιτρομοκρατική είχε εντοπίσει το σπίτι-κρησφύγετο και διεξήγαγε μεγάλη επιχείρηση, πιστεύοντας ότι σε αυτό ενδεχομένως να κρύβονταν τόσο οι ληστές του Διστόμου, Γιώργος Πετρακάκος, Σπύρος Χριστοδούλου και Σπύρος Δραβίλας, όσο και ο Βασίλης Παλαιοκώστας, ο οποίος δεν ήταν τελικά στο σπίτι.

Έξω από τη μεζονέτα, βρέθηκαν και δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα και ερευνώνται από τις αρχές, που πιστεύουν ότι με αυτά έκαναν τις μετακινήσεις τους οι ληστές του Διστόμου.

Οι αποκαλούμενοι «ληστές του Διστόμου» έχουν κατηγορηθεί για σωρεία ένοπλων ληστειών σε όλη την Ελλάδα, ενώ θεωρείται ότι κινούνται στις παρυφές της εγχώριας τρομοκρατίας, έχοντας συνεργασθεί με τον τρομοκράτη του Επαναστατικού Αγώνα Νίκο Μαζιώτη, αλλά και με τον υπ' αριθμόν ένα καταζητούμενο κακοποιό Βασίλη Παλαιοκώστα.

Οι Γιώργος Πετρακάκος, Σπύρος Χριστοδούλου και Σπύρος Δραβίλας είναι οι δράστες της κινηματογραφικής ληστείας που είχε σημειωθεί στις 22 Αυγούστου του 2014 σε τράπεζα στα Άσπρα Σπίτια Διστόμου, με λεία 300.000 ευρώ και έχοντας κρατήσει όμηρο τον ταμεία της τράπεζας επιβιβάσθηκαν  σε φουσκωτό ταχύπλοο και διέφυγαν.