X

Στο «μικροσκόπιο» τα όπλα των ληστών

Που στρέφουν τις έρευνες οι αρχές. Οι διάλογοι κατά τη διάρκεια της σύλληψης. Την ερχόμενη Τρίτη οι δύο αναμένεται να οδηγηθούν στην Εισαγγελία Εφετών.

Ant1news

Στα ευρήματα από την εξέταση στα εγκληματολογικά εργαστήρια των όπλων και των αυτοκινήτων που βρέθηκαν στη μεζονέτα της Νέας Αγχιάλου στρέφονται οι έρευνες των αρχών, σε μια προσπάθεια να ξετυλίξουν το κουβάρι της δράσεις των δύο ληστών.

Οι αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπόθεση εκτιμούν ότι οι υπόνοιες για σχέσεις ανάμεσα σε ποινικούς και άτομα που κινούνται στον χώρο του αντάρτικου πόλης επιβεβαιώνονται και πλέον αναζητούν στοιχεία που θα τους οδηγήσουν σε νέες αποκαλύψεις είτε για τη δράση εγκληματιών του κοινού ποινικού δικαίου, όπως ο Βασίλης Παλαιοκώστας, είτε για τη δράση τρομοκρατικών οργανώσεων.

Επίσης, στο μικροσκόπιο μπαίνει σε πρώτη φάση η υπόθεση της δολοφονίας του σωφρονιστικού υπαλλήλου των φυλακών Δομοκού στη Στυλίδα καθώς εξετάζεται το ενδεχόμενο συμμετοχής του Σπύρου Δραβίλλα.

Οι διάλογοι και η σύλληψη

Οι αστυνομικοί της ΕΚΑΜ περικύκλωσαν τη μεζονέτα της Νέας Αγχιάλου αλλά πριν προλάβουν να επέμβουν άκουσαν μια ριπή μέσα από το σπίτι και στη συνέχεια είδαν τον Γρηγόρη Τσιρώνη να βγαίνει στο μπαλκόνι με ένα καλάσνικοφ και να ζητά διαβεβαιώσεις για τη σωματική του ακεραιότητα προκειμένου να παραδοθεί.

Μετά από λίγα λεπτά βγήκαν χωρίς όπλα από τη μεζονέτα. Τότε ο Χριστοδούλου είπε στους αστυνομικούς ότι «έγινε κάτι που φοβόμουνα καιρό», ενώ ο Τσιρώνης αρχικά είπε ότι «είμαι ο Σπύρος Δραβίλλας», μετά είπε ότι «είμαι ο Γιώργος» και μετά ο «κανένας» υποστηρίζοντας αργότερα, όταν αποκαλύφθηκε η ταυτότητά του, ότι το έκανε γιατί είχε υποστεί σοκ από την αυτοκτονία Δραβίλλα.