X

Αναβρασμός για την υπόθεση Παναρίτη

Αιχμηρά σχόλια και γκρίνια για το διορισμό της Έλενας Παναρίτη. Χρεώνουν στον Βαρουφάκη την επιλογή. Τι λένε οι πληροφορίες για το ενδεχόμενο παραίτησής της.

Ant1news

Αντιδράσεις αλλά και γκρίνια προκάλεσε στο εσωτερικό της κυβέρνησης ο διορισμός της Έλενας Παναρίτη, ως εκπροσώπου της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, μετά από απόφαση του υπουργού Οικονομικών, αν και σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1 ενδέχεται τελικά να μη δεχθεί την πρόταση της κυβέρνησης.

Πάντως, τα πιο αιχμηρά σχόλια έκαναν ο υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Βούτσης και οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης και Σοφία Σακοράφα.

«Ανοιχτό παραμένει το θέμα της εκπροσώπησης της Ελλάδας στο ΔΝΤ από την Έλενα Παναρίτη και θα πρέπει να επανεξεταστεί μετά την ολοκλήρωση και την επίτευξη συμφωνίας», τονίζει ο Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος χθες είχε ζητήσει μέσω Twitter από τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση να επανεξετάσουν το θέμα. Την ανάρτησή του στο Twitter αναδημοσίευσε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Βούτσης, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, είπε ότι η κ. Παναρίτη ήταν επιλογή του Γιάνη Βαρουφάκη και της κυβέρνησης και σημείωσε ότι «καλό είναι να αλλάζουν όλοι θέσεις και να αξιοποιούνται, αλλά δεν είναι ανάγκη να είναι όλοι στην προμετωπίδα - μπορεί να είναι δίπλα και να στηρίζουν».

Για την εκπροσώπηση της Ελλάδας στο ΔΝΤ από την κ. Παναρίτη, η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σοφία Σακοράφα, με ανάρτησή της στο Twitter, εξέφρασε την αντίθεσή της, ενώ και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, έγγραψε στο ίδιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης ότι η επιλογή αυτή είναι ακατανόητη, προσβάλλει την κοινωνία και συμβολίζει το παρελθόν του Μνημονίου.

Σήμερα στην τηλεόραση του «Σκάι», ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας, Στάθης Λεουτσάκος, χαρακτήρισε άστοχη την επιλογή της κ. Παναρίτη και σημείωσε ότι την ευθύνη την έχει και αυτός που κάνει την επιλογή.

Ο Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ στην Α Θεσσαλονίκης, τόνισε από πλευράς του: «Δεν με νοιάζει η κ. Παναρίτη. Με νοιάζει  όμως ο Γιάννης Βαρουφάκης τον οποίον τιμώ εξαιρετικά και σέβομαι. Ο Γιάνης Βαρουφάκης δεν είναι εξωκοινοβουλευτικός, έχει λάβει 130.000 σταυρούς προτίμησης από το λαό της Β’ Αθηνών.  Έχει σηκώσει στην πλάτη του ατελείωτες ώρες διαπραγμάτευσης στα eurogroup. Με αυτό το πρίσμα καλώ το Γιάνη Βαρουφάκη να επανεξετάσει την συγκεκριμένη ατυχή επιλογή του».

Μετά τις απανωτές αναρτήσεις για την υπόθεση του διορισμού της Έλενας Παναρίτη, ο Γιάνης Βαρουφάκης σχολίασε στον προσωπικό του λογαριασμό: «Οι φήμες περί επικείμενης παραίτησής μου (για πολλοστή φορά) είναι χονδροειδώς πρόωρες».

Ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ θα έπρεπε να έχει περισσότερα προσόντα, σημειώνει το Ποτάμι. Αιχμηρό το σχόλιο του ΠΑΣΟΚ για την κα Παναρίτη, την οποία χαρακτηρίζει «εμβληματικό πρόσωπο πολιτικού τυχοδιωκτισμού».