X

Προκήρυξη για την εκτέλεση του αρχιφύλακα των φυλακών Δομοκού

Πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για τη δολοφονία του αρχιφύλακα.

Ant1news



Του Μανώλη Ασαριώτη

Η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση «Οργάνωση Πολιτοφυλακής – Λαϊκή Δικαιοσύνη» ανέλαβε με προκήρυξή της σε ιστοσελίδα αντιεξουσιαστών την ευθύνη για τη δολοφονία του αρχιφύλακα των Φυλακών Δομοκού, Σεραφείμ Γκαλημάνη, στις 21 του περασμένου Φεβρουαρίου.

Ο συγγραφέας του κειμένου φαίνεται να γνωρίζει λεπτομέρειες για τη σταδιοδρομία του νεκρού σωφρονιστικού υπαλλήλου, αλλά και κάποια στοιχεία συμπεριφοράς εντός των φυλακών, αλλά κάνει λάθος στο επίθετό του και τον αναφέρει «Καλλιμάνη».

Προσπαθεί να δικαιολογήσει την εκτέλεσή του με ένα καλάσνικοφ και ένα 9αρι πιστόλι, χαρακτηρίζοντάς τον «βασανιστή», ενώ εξαπολύει απειλές εναντίον αστυνομικών, δικαστικών και δημοσιογράφων.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών σε θέματα τρομοκρατίας, το κείμενο έχει γραφτεί σε τουλάχιστον δύο διαφορετικές χρονικές στιγμές και ο συγγραφέας του φαίνεται να έχει ποινικό παρελθόν, παρόλο που δίνει ένα πολιτικό περίβλημα.

Αυτό που εντυπωσιάζει τους αστυνομικούς είναι ότι επέλεξαν να στείλουν την προκήρυξη, λίγες ώρες μετά την αυτοκτονία του Σπύρο Δραβίλα, στον Βόλο, αλλά και ότι στο κείμενο δεν υπάρχει καμία λεπτομέρεια για το επιχειρησιακό σκέλος της ενέργειας.

Εξίσου εντυπωσιακό θεωρούν στην ΕΛ.ΑΣ ότι μία οργάνωση αναλαμβάνει την ευθύνη για ένα χτύπημά της, παρόλο που γνωρίζει ότι το καλάσνικοφ, που χρησιμοποίησε, είναι «βρώμικο», έχει χρησιμοποιηθεί δηλαδή από σπείρα κακοποιών, σε μία απόπειρα διάρρηξης τράπεζας, στον Ασπρόπυργο.