X

Προς ματαίωση ο διορισμός Παναρίτη

Πιθανές οι εξελίξεις ακόμα και εντός της ημέρας για το θέμα που έχει προκαλέσει "πονοκέφαλο" σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ. Προς αντικατάσταση η Παναρίτη. Στο στόχαστρο και ο Βαρουφάκης.

Ant1news

Εστία αντιπαράθεσης που συνοδεύεται από ομοβροντία επικρίσεων συνεχίζει να προκαλεί σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ η απόφαση του υπουργού Οικονομικών να διοριστεί εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο η Έλενα Παναρίτη.

Η υπόθεση έφερε στο προσκήνιο σενάρια παραίτησης του Γιάνη Βαρουφάκη, τα οποία ο ίδιος χαρακτήρισε "χονδροειδώς πρόωρα", ενώ ερωτηθείς επί του θέματος, μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει σημαντικότερα θέματα να συζητήσει.

Όσον αφορά στην ίδια την κα Παναρίτη, φαίνεται ότι είναι θέμα χρόνου η αντικατάστασή της και η ματαίωση του διορισμού της, μιας και όπως λένε κυβερνητικοί κύκλοι, από τη στιγμή που ασχολήθηκε με την υπόθεση ο Αλέξης Τσίπρας, τότε θεωρείται βέβαιη η εύρεση νέου προσώπου για τη θέση.

Κι ενώ ο πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γιάνη Βαρουφάκη, για το συγκεκριμένο ζήτημα, στο Μέγαρο Μαξίμου εστάλη κείμενο με υπογραφές βουλευτών οι οποίοι εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην απόφαση διορισμού της Έλενας Παναρίτη, ζητώντας παράλληλα την άμεση ανάκλησή της. Το κείμενο μεταξύ άλλων υπογράφουν ο Νίκος Φίλης, ο Θανάσης Πετράκος και η αντιπρόεδρος της Βουλής Δέσποινα Χαραλαμπίδου.

Εξάλλου, η Έλενα Παναρίτη, σύμφωνα με πληροφορίες του usay.gr, φαίνεται ότι έχει δηλώσει στο περιβάλλον της ότι «εάν δεν με θέλουν εκείνοι μία φορά, εγώ δεν τους θέλω δέκα. Πρόκειται για ανώριμες αντιδράσεις». Ωστόσο, η ίδια έσπευσε να διευκρινήσει στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter ότι δεν έχει κάνει δηλώσεις επί του θέματος: "Οχι, δεν έχω κάνει δηλώσεις μιλάω όταν πρέπει. Λυπάμαι για τους χαρακτηρισμούς. Είναι κρίμα γιατί η κυβέρνηση πρέπει να πετύχει".

Τα πιο αιχμηρά σχόλια έκαναν ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης και η Σοφία Σακοράφα, ενώ ο Στάθης Λεουτσάκος χαρακτήρισε άστοχη την επιλογή της κ. Παναρίτη και σημείωσε ότι την ευθύνη την έχει και αυτός που κάνει την επιλογή.

Για λανθασμένη επιλογή έκανε λόγο και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης.