X

Ρόιτερς: Μη ολοκληρωμένο το ελληνικό σχέδιο

Οι Θεσμοί, όπως μεταδίδει το Ρόιτερς, θεωρούν πως το ελληνικό σχέδιο δεν περιλαμβάνει περαιτέρω υποχωρήσεις στα εργασιακά και το ασφαλιστικό.

Ant1news

Μη ολοκληρωμένο κρίθηκε το σχέδιο που έστειλε η ελληνική κυβέρνηση στους θεσμούς, σύμφωνα με το Ρόιτερς.

Οι Θεσμοί, όπως μεταδίδει το Ρόιτερς, θεωρούν ότι το ελληνικό σχέδιο, που όπως αποκάλυψε ο πρωθυπουργός εστάλη χθες βράδυ, δεν περιλαμβάνει περαιτέρω υποχωρήσεις στα εργασιακά και το ασφαλιστικό.

Μάλιστα όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, οι δανειστές ζητούν μεγαλύτερες παραχωρήσεις σε αυτά τα θέματα, που αποτελούν τα εμπόδια για την ολοκλήρωση της συμφωνίας.

Το Ρόιτερςπου επικαλείται πηγές κοντά στη διαπραγμάτευση αναφέρει ότι η αποτυχία συμφωνίας τον Ιούνιο μπορεί να οδηγήσει σε ελληνική χρεοκοπία, περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων και έξοδο από το ευρώ

Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει, επικαλούμενο Έλληνα αξιωματούχο, πως η Αθήνα φρόντισε να στείλει το κείμενο εγκαίρως, πριν από τη συνάντηση των Μέρκελ, Ολάντ, Γιούνκερ, Λαγκάρντ, Ντράγκι χθες στο Βερολίνο.

Πάντως, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε σήμερα πως το πρόγραμμα είναι ρεαλιστικό και ολοκληρωμένο και κάλεσε τους ηγέτες της Ευρώπης να το αποδεχτούν.

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις εκτίμησε ότι πολλά εμπόδια μένουν να ξεπεραστούν στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της. «Μπροστά μας υπάρχει εντατική δουλειά», δήλωσε σήμερα ο Ντομπρόβσκις στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων από τις Βρυξέλλες.