X

Trivago: Μειώνονται οι αναζητήσεις στα ξενοδοχεία της Κω λόγω μεταναστών...

Η μείωση των αναζητήσεων ξεπέρασε το 50% σύμφωνα με την Trivago, αλλά την ίδια ώρα ανταγωνιστικές εταιρείες δηλώνουν πως το νησί συνεχίζει να είναι δημοφιλής προορισμός.

Ant1news

Συνεχίζονται τα δημοσιεύματα για την Κω στον βρετανικό τύπο κι αυτή τη φορά σειρά πήρε η Telegraph, η οποία σε άρθρο της υποστηρίζει ότι σύμφωνα με την δημοφιλή μηχανή αναζήτησης Trivago, οι αναζητήσεις ξενοδοχείων στην Κω έφτασε το 52% στο χρονικά διάστημα από 26-31 Μαΐου, συνδέοντας το γεγονός με την παρουσία των μεταναστών που έφτασαν στο νησί το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Μάλιστα η εφημερίδα συμπληρώνει πως σύμφωνα με την ίδια εταιρεία καταγράφεται αυξημένο τουριστικό ενδιαφέρον για άλλους προορισμούς στην πατρίδα μας  όπως για  την Κεφαλονιά (+66%), τη Μύκονο (+28%), την Κρήτη, τη Ρόδο και τη Σαντορίνη (από +14% για κάθε περιοχή) και τη Ζάκυνθο (+13%).

Στο ίδιο δημοσίευμα όμως καταγράφονται και τα ανάλογα ευρήματα της  Thomas Cook, βάσει των οποίων δεν παρατηρείται η παραμικρή διαφοροποίηση στο ενδιαφέρον για το νησί και οι πελάτες της εταιρείας συνεχίζουν να απολαμβάνουν τις διακοπές τους στην Κω, χωρίς το παραμικρό πρόβλημα.

Απεναντίας διχασμένοι φέρονται σύμφωνα με την Telegraph, οι χρήστες του TripAdvisor που επισκέφθηκαν το νησί με την πλειοψηφία να δηλώνει πως η παρουσία των μεταναστών δεν αποτέλεσε εμπόδιο  στο να απολαύσουν τις διακοπές τους, αλλά κάποιοι άλλοι που δεν επισκέφτηκαν ακόμα το νησί, να λένε πως θα ακυρώσουν τις διακοπές τους εκεί.

Την ίδια ώρα, ο Δήμαρχος Κω Γιώργος Κυρίτσης ζήτησε από τον Αναπληρωτή Υπουργό Ναυτιλίας Θ. Δρίτσα να δρομολογηθεί άμεσα πλοίο για τη μετακίνηση των 1.300 και πλέον προσφύγων και παράνομων μεταναστών, που βρίσκονται στην Κω.

Η μετακίνηση, όπως είπε ο Δήμαρχος πρέπει να γίνει άμεσα ενώ παράλληλα με παρέμβαση του προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο ζήτησε τη συνδρομή του Πολεμικού Ναυτικού για τη μεταφορά των μεταναστών, αν δεν καταστεί δυνατή η δρομολόγηση πλοίου της ακτοπλοΐας.