X

Εισπράχθηκαν 157,6 εκατ. ευρώ από τη ρύθμιση οφειλών

«Η κυβέρνηση δεν δέχεται εκβιαστικά τελεσίγραφα από τους θεσμούς», σχολίασε ο Δημήτρης  Στρατούλης.

Ant1news


Με «αμείωτο ρυθμό» συνεχίζεται η προσέλευση πολιτών για ένταξη στην ρύθμιση οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας. Έως σήμερα έχουν εκδοθεί 207.056 αποφάσεις, έχουν ρυθμιστεί οφειλές 4.357.483.835,46 ευρώ κι έχουν εισπραχθεί 157.663.375,04 ευρώ.

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων έχει παραταθεί έως τις 26 Ιουνίου, με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρη Στρατούλη, ο οποίος σχολίασε ότι παρά τα «εκβιαστικά διλλήματα και τις απειλές» καθώς «δεν έχουν περάσει πολλές εβδομάδες από τότε που οι λεγόμενοι θεσμοί είχαν θέσει βέτο για το νομοσχέδιο» θεωρώντας το  μονομερή ενέργεια, «η κυβέρνηση προχώρησε στην ψήφιση αποδεικνύοντας ότι δεν δέχεται εκβιαστικά τελεσίγραφα και δεν πρόκειται να εκτελέσει εντολές άλλων πέραν των εντολών του  λαού».

Αποτέλεσμα, κατά τον κ. Στρατούλη, ήταν «να πάρουν βαθιές οικονομικές ανάσες τα ασφαλιστικά ταμεία και το δημόσιο, να μπορέσουν να επανεκκινήσουν την οικονομική τους δραστηριότητα χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις και αυτοαπασχολούμενοι και να στηριχθούν τα οικονομικά ασθενέστερα λαϊκά νοικοκυριά».