X

Βρέθηκε ευγενής του 17ου αιώνα μαζί με την καρδιά του άνδρα της

Άρτια διατηρημένο το σώμα της, τα ρούχα της αλλά και ο εγκέφαλός της. Ποια ήταν και γιατί βρέθηκε η καρδιά του άνδρας της δίπλα της. Δείτε το video.

Ant1news

Το σώμα μιας γυναίκας ευγενούς του 17ου αιώνα βρέθηκε άθικτο στην Rennes της Γαλλίας, 350 χρόνια μετά την ταφή της, έχοντας μάλιστα δίπλα της την καρδιά του συζύγου της.

Η γυναίκα, ύστερα από εξετάσεις που έγιναν, διαπιστώθηκε ότι είναι η Louise De Quengo, η οποία πέθανε το 1656, σε ηλικία 60 ετών. Το σώμα της ήταν άρτια διατηρημένο, όπως τα ρούχα, τα μαλλιά αλλά και ο εγκέφαλός της!

Η αυτοψία αποκάλυψε πέτρες στα νεφρά και συμφύσεις στον πνεύμονα, ενώ η καρδιά του συζύγου της είχε αφαιρεθεί από το σώμα του με χειρουργική λεπτότητα.

Η γυναίκα, η οποία μετά το θάνατο του άνδρα της Toussaint Perrien, φαίνεται ότι κατέφυγε στο μοναστήρι του Αγίου Ιωσήφ, φορούσε ράσο, ειδικά παπούτσια και καπέλο, σε αντίθεση με άλλες γυναίκες του κύρους της που συνήθως τις έντυναν με ακριβό μετάξι και κοσμήματα.

Όσον αφορά στην καρδιά του άνδρα της, που βρέθηκε μέσα στην υπενδεδυμένη με μόλυβδο σαρκοφάγο, δεν αποτελεί έκπληξη για τους αρχαιολόγους, καθώς θεωρείται διαδεδομένη τακτική της εποχής, να αφαιρούνται τα όργανα των νεκρών και να παραδίδονται στους συγγενείς μετά το θάνατό τους.

Στην ίδια περιοχή βρέθηκαν άλλες τέσσερις σαρκοφάγοι, οι οποίες περιείχαν μονάχα σκελετούς, πιθανότατα γυναικών που ζούσαν στο ίδιο μοναστήρι.