X

EUROPOL: Εκατοντάδες στημένοι αγώνες σε δεκαπέντε ευρωπαϊκές χώρες

Το μνημόνιο συνεργασίας που υπογράφηκε ανάμεσα σε EUROPOL και Sportradar, φιλοδοξεί να καταφέρει ένα μεγάλο χτύπημα στο «στήσιμο» αθλητικών αγώνων.

Ant1news

Τον εντοπισμό 425 υπόπτων προσώπων για προκαθορισμό αποτελέσματος 380 αγώνων ποδοσφαίρου σε 15 ευρωπαϊκές χώρες, γνωστοποίησε η EUROPOL ανακοινώνοντας τη συνεργασία με την εταιρεία Sportradar.

Η υπηρεσία πληροφοριών σε ζητήματα εγκληματικής φύσης της Ευρωπαϊκής Ενωσης (Europol) υπέγραψε μνημόνιο συμφωνίας με την Sportradar που είναι εταιρεία ανίχνευσης στοιχηματικής απάτης, με στόχο την καταπολέμηση των στημένων αγώνων στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Βάσει των όρων που περιλαμβάνονται στο μνημόνιο συνεργασίας, οι δύο πλευρές θα ανταλλάσουν τεχνογνωσία, στατιστικά δεδομένα και πληροφορίες ή τάσεις που σχετίζονται με την αθλητική ακεραιότητα. Ταυτόχρονα τα δύο μέρη θα συνεργάζονται εξερευνώντας θέματα, που θα στηρίζουν τις δράσεις τους, από κοινού.

Ο αναπληρωτής διευθυντής της Europol, Βιλ φαν Γκέμερτ, σχολιάζοντας την συνεργασία αυτή, δήλωσε, «Για να προσπαθήσουμε να σταματήσουμε όσους εμπλέκονται σε στημένους αγώνες απ’ όλους τους τομείς θα πρέπει να συνεργαστούμε στενά. Ανυπομονώ για την συνεργασία μας με την Sportradar, με τον στόχο μας να είναι να κάνουμε πιο δύσκολο σε όσους συμμετέχουν σε στημένους αγώνες να κρυφτούν».

Εκ μέρους της Sportradar, ο διευθύνων σύμβουλος της Κάρστεν Κερλ υπογράμμισε, «Η Europol έχει έναν ενεργό ρόλο στις συζητήσεις, τα σχέδια και τις έρευνες γύρω από τα στημένα ματς εδώ και καιρό.

Η πρόσφατη επιχείρηση VETO με την συμμετοχή αστυνομικών από 13 ευρωπαϊκές χώρες οδήγησε στον εντοπισμό 425 υπόπτων ατόμων για καθορισμό 380 αγώνων σε 15 χώρες της Ευρώπης!

Η δέσμευσή τους να απομακρυνθεί αυτή η μάστιγα είναι αυτονόητη. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε περαιτέρω καινοτομίες και θα συνεχίζουμε να παγιδεύουμε όσους υπονομεύουν την αξιοπιστία των αθλημάτων που όλοι αγαπάμε».

Ανάμεσα στους επίσημους συνεργάτες της Sportradar βρίσκονται και η Παγκόσμια Ομοσπονδία Τένις (ITF), η Παγκόσμια Ομοσπονδία Καλοθοσφαίρισης (FIBA), η την Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Ασίας (AFC), η CONCACAF και η UEFA UEFA με την σφραγίδα της οποία στέλνονται στην ΕΠΟ οι εκθέσεις – καταγγελίες για αγώνες ύποπτους χειραγώγησης οι οποίοι καταλήγουν στο αρχείο αφού η ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία, μη εναρμονιζόμενη με τους αντίστοιχους κανονισμούς της FIFA και της UEFA, έχει στον πειθαρχικό κώδικα διατάξεις που βοηθούν στην αθώωση των κατηγορούμενων.