X

Μετέτρεπαν γυναίκες σε σκλάβες του sex με… βουντού

Χιλιάδες τα θύματα από την Αλγερία, το Μαρόκο και τη Νιγηρία. Τις "έδεναν" με βουντού και τις απειλούσαν μέχρι να συγκεντρώσει η κάθε μία 50.000 ευρώ.

Ant1news

Μία απίστευτη υπόθεση με sex, εκβιασμούς, εκπόρνευση αλλά και… βουντού εξιχνίασε η αστυνομία της Ισπανίας.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα δίκτυο μαστροπών, τα μέλη του οποίου εντόπιζαν γυναίκες από τη Νιγηρία, την Αλγερία και το Μαρόκο και με την υπόσχεση να τους βρουν μια φυσιολογική δουλειά στην Ισπανία, τις μετέτρεπαν σε σκλάβες του sex υπό την απειλή βουντού.

Το κύκλωμα πραγματοποιούσε τελετές με θυσίες ζώων, ενώ οι άτυχες γυναίκες υποχρεώνονταν να δώσουν μαλλιά, νύχια και άλλα στοιχεία από το σώμα τους, προκειμένου να «δεθούν» για πάντα με τους «αφέντες» τους.

Οι «σκλάβες» πίστευαν ότι εάν δεν ακολουθούσαν τις εντολές οι οικογένειές τους θα βρίσκονταν σε κίνδυνο, ενώ οι ίδιες θα πέθαιναν. Είχαν ωστόσο την ευκαιρία να αποδράσουν από όλα αυτά, αρκεί να δούλευαν μέχρι να μαζέψουν 50.000 ευρώ για να εξαγοράσουν την ελευθερία τους.

Τελικά, τέσσερις Νιγηριανές κατάφεραν να ξεπεράσουν το φόβο τους και απευθύνθηκαν στις αρχές της Ισπανίας, καταγγέλλοντας τα όσα γίνονταν στα Κανάρια Νησιά και άλλες περιοχές της χώρας.

Αποτέλεσμα ήταν να συλληφθούν έξι άνθρωποι ως «εγκέφαλοι» της σπείρας, έπειτα από μεγάλη έρευνα που ξεκίνησε τον περασμένο Φεβρουάριο.