X

Προκαλεί η γυμνή φωτογράφιση φοιτητών του ΑΠΘ

Φοιτητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου φωτογραφήθηκαν μόνο με ένα μαντήλι, για χάρη της τέχνης.

Ant1news

Αίσθηση έχει προκαλέσει η έκθεση φωτογραφίας που διοργανώνει η ομάδα φωτογράφων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, με τίτλο «Η φωτογραφία στο ΑΠΘ», η οποία άνοιξε τις πύλες της την περασμένη Πέμπτη 4 Ιουνίου.

Η έκθεση που θα διαρκέσει 20 ακριβώς μέρες, και σε αυτήν συμμετέχουν τρεις φωτογραφικές ομάδες.

Μία φωτογράφος, εκ των διοργανωτών, Άρτεμις Μάλτα, μιλώντας στο foititikanea.gr τόνισε:

«Έναυσμα της έκθεσης αυτής, είναι η γενικευμένη αντίληψη σχετικά με το "όμορφο". Ιδιαίτερα αυτή που αναπαράγεται και υπαγορεύεται από τα ΜΜΕ και την μαζική κουλτούρα. Η δική μου προσέγγιση, δεν αναγνωρίζει ελαττώματα αλλά χαρακτηριστικά και όλα τα χαρακτηριστικά είναι όμορφα γιατί έχουν κάτι να πουν.

Χρησιμοποίησα ένα μαντήλι, 12 φίλους, ένα δωμάτιο και μια κάμερα. Δίνοντας στον καθένα και την καθεμία το μαντήλι, πρότεινα να καλύψουν οι ίδιοι ότι ήθελαν. Κάποιοι δεν έκρυψαν τίποτα και κάποιοι πολλά. Κάποιοι ένιωσαν άνετα και ασφαλείς αμέσως, κάποιοι χρειάστηκαν χρόνο. Η διαδικασία έπαιξε τον ρόλο της. Όπως κι ο χώρος και η σχέση μου μαζί τους.

Σαν απόρροια όλου αυτού, μια συνειδητοποίηση: Τα πρότυπα ομορφιάς υπάρχουν και ίσως θα υπάρχουν για πάντα, η επίδραση όμως που έχουν στον καθένα και την καθεμία από εμάς είναι διαφορετική, μεταβαλλόμενη, όχι προκαθορισμένη και σχετική».