X

Η ΝΔ «κατακεραυνώνει» τη Ζωή για τη στάση της απέναντι στους αστυνομικούς

Πολλά στελέχη της ΝΔ, μεταξύ των οποίων οι βουλευτές της, Βορίδης, Γεωργιάδης και Κυριαζίδης καταγγέλλουν τη στάση της Προέδρου της Βουλής σε υψηλούς τόνους.

Ant1news

Μετά την κόντρα ανάμεσα στη πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου  και τον αναπληρωτή υπουργό προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση, σειρά πήραν τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας για να επιτεθούν στην κα. Κωνσταντοπούλου αναφορικά με τη στάση της απέναντι στους αστυνομικούς της Βουλής.

Από σήμερα μάλιστα οι ένστολοι του ελληνικού κοινοβουλίου, πραγματοποιούν την υπηρεσία τους με πολιτικά, μετά την εντολή που δόθηκε από την πρόεδρο της Βουλής η οποία επικαλέστηκε λόγους αυτοπροστασίας των αστυνομικών, μετά τις απειλές Μαζιώτη για νέο χτύπημα σε δημόσιο κτίριο.

Ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας, σε δηλώσεις του για το θέμα υποστήριξε πως «θα πρέπει οι θεσμικοί παράγοντες να προσέχουν τις αναφορές τους στους αστυνομικούς», φωτογραφίζοντας τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, ενώ συμπλήρωσε ότι, «οι έλληνες αστυνομικοί δεν μπορούν να είναι παιδιά ενός κατώτερου θεού».

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, έξω από το κτίριο του κοινοβουλίου σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους υποστήριξε πως, «υπάρχουν βουλευτές όπως εγώ που τιμούμε τη δουλειά που κάνουνε οι άντρες των ΜΑΤ» κι επίσης καταλόγισε στην κα. Κωνσταντοπούλου ότι, «έχει εμπάθεια με τους αστυνομικούς».

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Κυριαζίδης, με αφορμή τα τελευταία περιστατικά εναντίον αστυνομικών από την κα. Κωνσταντοπούλου – όπως υποστηρίζεται στην ανακοίνωση – έκανε την εξής δήλωση:

Είναι εμφανές πλέον ότι η Ελληνική Αστυνομία και το προσωπικό της προκαλεί αλλεργία στην Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων.

Τα επαναλαμβανόμενα προκλητικά περιστατικά σε βάρος αστυνομικών λειτουργών αποδεικνύουν ότι ορισμένοι δεν έχουν αντιληφθεί το θεσμικό τους ρόλο και εξακολουθούν να διακατέχονται από περίεργες ιδεοληψίες και ανεξήγητες πολιτικές αγκυλώσεις.

Η Δημοκρατία και το Ελληνικό Κοινοβούλιο δεν απειλούνται από το ένστολο προσωπικό της Αστυνομίας, αλλά από εκείνους τους πολιτειακούς παράγοντες οι οποίοι, όπως αναφέρει και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, επιδεικνύουν «αρρωστημένη» συμπεριφορά.