X

Τίμησαν τα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας στο Δίστομο

Τελέστηκαν στο Δίστομο οι εκδηλώσεις μνήμης των θυμάτων του ναζισμού.

Ant1news

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου, της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου, του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Τόσκα, του γγ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, του περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη, του βουλευτή Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Σταθά και της βουλευτή υπολοίπου Αττικής του ΠΑΣΟΚ Εύη Χριστοφιλοπούλου τελέστηκε το μνημόσυνο στη μνήμη των θυμάτων του ναζισμού στο Δίστομο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έγινε δεκτός από την μπάντα της Αεροπορίας, αγήματα της αεροπορίας, του πεζικού και της αστυνομίας και από εκπρόσωπους των τοπικών Αρχών.

Μετά το μνημόσυνο, το οποίο τελέστηκε στον ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, χοροστατούντος του σεβασμιότατου μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας, Γεωργίου.

Ακολούθησε πομπή προς το Μαυσωλείο Διστόμου όπου ψάλθηκε επιμνημόσυνη δέηση. Ακολούθησε ομιλία του δημάρχου Διστόμου-Αράχωβας-Αντικύρας Γιάννη Γεωργακό και κατάθεση στεφάνων.

Στη συνέχεια έχει προγραμματιστεί εκδήλωση κατά, κατά την οποία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Διστόμου.