X

Moody’s: Στο χαμηλότερο επίπεδο δεκαετίας οι καταθέσεις στην Ελλάδα

Η μετάδοση της ελληνικής κρίσης σε άλλες χώρες της Ευρωζώνης είναι πολύ περιορισμένη, σύμφωνα με έκθεση της Moody’s.

Ant1news

Σε έκθεση της που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, η Moody's Investors Service επισημαίνει ότι δεν υπάρχει  σημαντική μετάδοση της κρίσης από την Ελλάδα σε άλλες χώρες της Ευρωζώνης.

Ο οίκος διαπιστώνει  ότι αν και οι αποδόσεις στα ελληνικά κυβερνητικά ομόλογα έχουν αυξηθεί κατά 150 μονάδες βάσης από τον Δεκέμβριο, οι μικρές αλλαγές στα spreads σε άλλες χώρες της περιφέρειας της Ευρωζώνης, αντανακλούν την πολύ περιορισμένη μετάδοση στις αγορές κυβερνητικών ομολόγων.

«Παρά την αβεβαιότητα για το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα, ο χρηματοπιστωτικός κατακερματισμός στην υπόλοιπη Ευρωζώνη έχει μειωθεί περαιτέρω, ένα θετικό σημάδι της ανθεκτικότητας του χρηματοπιστωτικού τομέα», αναφέρει ο Antonio Garre, αναλυτής της Moody's.

Ταυτόχρονα όμως σημειώνει ότι η μεταβλητότητα στις τραπεζικές καταθέσεις αυξήθηκε σημαντικά λόγω των εκροών καταθέσεων από τον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα.

Οι  συνολικές καταθέσεις νοικοκυριών και μη-χρηματοοικονομικών εταιρειών στις ελληνικές τράπεζες υποχώρησαν στα 128 δισ. ευρώ τους πρώτους τέσσερις μήνες του έτους, το χαμηλότερο επίπεδο σε 10 χρόνια.Αυτό αντιπροσωπεύει πτώση 17% από τον περασμένο Δεκέμβριο.