X

Forbes: Οι 10 πιο πλούσιοι αθλητές στον κόσμο

Το Forbes δημοσίευσε τη νέα λίστα με τους πιο ακριβοπληρωμένους αθλητές του πλανήτη…. Κι όμως δεν είναι ούτε ο Ρονάλντο, ούτε ο Μέσι στην 1η θέση.

Ant1news

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο παραμένει και φέτος ο πλουσιότερος ποδοσφαιριστής στον πλανήτη και ο τρίτος πιο καλά αμειβόμενος αθλητής, συνολικότερα, στον κόσμο. Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης κερδίζει το εντυπωσιακό ποσό των 79.6 εκατ. δολάρια το χρόνο, όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα του περιοδικού «Forbes».

Τον ακολουθεί ο Λιονέλ Μέσι της Μπαρτσελόνα, ο οποίος έχει ετήσιες αμοιβές «μόλις» 73.8 εκατ. δολάρια. Και αυτά τα ποσά δεν είναι τίποτα μπροστά στο αστρονομικό ποσό των 300 εκατ. δολαρίων, που κέρδισε ο πρώτος της σχετικής λίστας, Φλόιντ Μεϊγουέδερ.

Ο 38χρονος πυγμάχος είναι ο πιο καλοπληρωμένος αθλητής για το 2015 με τα συνολικά του έσοδα να υπολογίζονται στα 300 εκατομμύρια δολάρια, εκ των οποίων 285 προέρχονται από αγώνες και 15 από χορηγίες και διαφημίσεις!

Στη δεύτερη θέση ακολουθεί ακόμα ένας πυγμάχος, ο Μάνι Πακιάο. Ο 36χρονος μποξέρ από τις Φιλιππίνες υπολογίζεται ότι έχει κερδίσει 160 εκατομμύρια δολάρια. Από αυτά 148 είναι από αγώνες και 12 από τους χορηγούς που διαφημίζει.

Μετά τους δύο πυγμάχους και τους δύο ποδοσφαιριστές, ακολουθεί ένας τενίστας, καθώς ο Ρότζερ Φέντερερ είναι στην πέμπτη θέση των πλουσιότερων αθλητών, με ετήσιες αποδοχές το 2015 που άγγιξαν τα 67 εκατ. δολάρια. Ο Ελβετός σταρ μάλιστα κέρδισε μόλις 9 εκατ. από τους αγώνες και άλλα 58 από διαφημίσεις!

Στην έκτη θέση της σχετικής λίστας είναι ο «βασιλιάς» του ΝΒΑ, ΛεΜπρόν Τζέιμς, με 64.8 εκατ. δολάρια και τον ακολουθεί ένας ακόμη Αμερικανός μπασκετμπολίστας, ο Κέβιν Ντουράντ, με 54.1 εκατ.

Τη δεκάδα κλείνουν οι δύο αστέρες του γκολφ, Φιλ Μίκελσον και Τάιγκερ Γουντς (50,8 εκ. και 50,6 εκ. αντίστοιχα), και τέλος ο Κόμπε Μπράιαντ των Λέικερς με 49.5 εκατ. δολάρια.