X

ΥΠΑΠΕΝ: Έσβησε πλήρως η πυρκαγιά στον Ασπρόπυργο

Απομένει το δύσκολο έργο της αποκατάστασης της περιοχής, τονίζει το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ant1news



Η πυρκαγιά στο εργοστάσιο ανακύκλωσης Ασπροπύργου έχει πλήρως κατασβεστεί, ανακοίνωσαν το βράδυ της Πέμπτης η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Η πυρκαγιά, που ξέσπασε το περασμένο Σάββατο και η οποία συνεχιζόταν έως και σήμερα, έχει δημιουργήσει ένα τοξικό νέφος πάνω από την Αττική, ενώ η Πυροσβεστική Υπηρεσία αποδίδει την αιτία της φωτιάς σε εμπρησμό.

«Χαιρετίζουμε τις ηρωικές προσπάθειες που από την πρώτη στιγμή και μέσα σε επικίνδυνες και βεβαρημένες συνθήκες κατέβαλαν οι άνδρες και η ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΥΠΑΠΕΝ και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Όπως τονίζουν, απομένει το δύσκολο έργο της αποκατάστασης της περιοχής και σε κάθε περίπτωση της προστασίας της υγείας των κατοίκων πέριξ του εργοστασίου και είναι πολύ θετικό ότι το Πράσινο Ταμείο εξέφρασε τη διάθεση να προσφέρει στην πολιτεία και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση όλα τα απαραίτητα κονδύλια σε αυτή την κατεύθυνση.