X

Έγινε πατέρας με… ξένο πέος!

Μπαμπάς θα γίνει ο 22χρονος Νοτιοαφρικανός που έγινε ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που υπεβλήθη σε μεταμόσχευση πέους.

Ant1news

Ο νεαρός Νοτιοαφρικανός που έκανε την πρώτη μεταμόσχευση πέους στον κόσμο πέρυσι τον Δεκέμβριο, πρόκειται να γίνει πατέρας, όπως ανακοίνωσε ο χειρουργός που είχε κάνει την επέμβαση.

Ο 22χρονος, το όνομα του οποίου δεν έχει γίνει γνωστό, είναι μεταξύ των περίπου 250 Νοτιοαφρικανών που χάνουν κάθε χρόνο το πέος τους κατά τη διάρκεια των παραδοσιακών περιτομών, πολλές εκ των οποίων έχουν άσχημη κατάληξη.

Όπως αναφέρει το Reuters, η εγχείριση μεταμόσχευσης πέους είχε διαρκέσει εννέα ώρες και αποτελούσε μέρος πιλοτικής μελέτης του νοσοκομείου Tygerberg στο Κέιπ Τάουν και του Πανεπιστημίου Stellenbosch. Ο ασθενής ήταν σεξουαλικά ενεργός πέντε εβδομάδες μετά την μεταμόσχευση.

«Αυτός ο άνδρας μπορεί να σταθεί και να ουρήσει κανονικά, μπορεί να έχει σεξουαλική επαφή και η λειτουργία του πέους τους έχει ανακάμψει πλήρως», δήλωσε στο Reuters ο χειρουργός δρ Αντρέ βαν ντερ Μέρβε, ο οποίος ήταν επικεφαλής της χειρουργικής ομάδας.

Ο γιατρός εξήγησε ότι δεν έχουν γίνει ακόμη εξετάσεις ώστε να διαπιστωθεί αν ο 22χρονος είναι όντως ο πατέρας του παιδιού, όμως είπε ότι δεν έχει κανέναν λόγο να δυσπιστεί στα λεγόμενά του. «Ξέρω ότι μπορεί να εκσπερματώσει κανονικά και δεν υπάρχει λόγος για αυτόν να είναι στείρος. Περίμενα μια εγκυμοσύνη σε κάποιο στάδιο, παρόλο που δεν το περίμενα σε αυτό το πρώιμο», σημείωσε ο χειρουργός.

Κάθε χρόνο εκατοντάδες έφηβοι, κυρίως μέλη της φυλής Ξόσα, χάνουν τα πέη τους μετά από αποτυχημένες περιτομές στο πλαίσιο τελετών για την ενηλικίωσή τους. Ελπίζεται ότι η πρωτοποριακή χειρουργική μέθοδος του Βαν ντερ Μέρβε θα τους βοηθήσει να ξεπεράσουν το σωματικό και ψυχικό τραύμα τους και να ζήσουν μια φυσιολογική ζωή. Η ίδια τεχνική θα μπορούσε ενδεχομένως να χρησιμοποιηθεί και σε άνδρες που έχασαν τα γεννητικά τους όργανα λόγω καρκίνου ή ακόμη και σε ακραίες περιπτώσεις στυτικής δυσλειτουργίας. 

Ο ίδιος γνωστοποίησε ότι έχει λάβει αιτήματα για μεταμοσχεύσεις πέους από πολλές χώρες, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Κολομβία και η Ρωσία. «Πιστεύω ότι θα κάνουμε ξανά μεταμόσχευση πριν από το τέλος του έτους» είπε.