X

Γεωργιάδης: Θα τους κλείσουμε φυλακή αν χρεοκοπήσουν τη χώρα

Εάν γίνει default, εάν κλείσουν οι τράπεζες, αν γίνουν όλα όσα προειδοποιούν οι ξένοι, τότε ο Τσίπρας δεν θα έχει μόνο πολιτικές ευθύνες αλλά και ποινικές.

Ant1news

Στο υψηλότερο επίπεδο ανέβασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, την πολιτική αντιπαράθεση, δηλώνοντας πως σε περίπτωση χρεοκοπίας της χώρας δεν θα αναζητηθούν μόνο οι πολιτικές αλλά και οι ποινικές ευθύνες.

«Θα τους κλείσουμε φυλακή εάν πάνε την Ελλάδα στην καταστροφή. Εσείς τι νομίζετε ότι εννοούμε; Εννοείτε ότι θα πάνε την οικογένεια μου στην καταστροφή και θα τους κοιτάμε και θα λέμε ,δεν πειράζει παιδιά αποτύχατε;».

Ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στο Ρ/Σ Παραπολιτικά, επεσήμανε ότι τόσο ο κ. Τσίπρας, όσο και ο κ. Βαρουφάκης έχουν βάλει τις υπογραφές τους στη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου, χωρίς να έχει περάσει από τη Βουλή και κατά συνέπεια έχουν την ευθύνη για ότι συμβεί.

Αναφερόμενος στον πρωθυπουργό, υπογράμμισε, «Του εύχομαι να βρει την πολιτική δύναμη να μας οδηγήσει στην λύση. Ειλικρινά το λέω, αλλά δεν θέλω να νομίζει κανείς στην Ελλάδα ότι θα καταστραφεί η Ελλάδα και θα κοιτάμε. Αυτό δεν πρόκειται να συμβεί».

« Έλεγε ο κ. Πετράκος ότι δεν πειράζει και με την ρήξη θα είμαστε μια χαρά. Αν κάποιος νομίζει ότι με την ρήξη θα είμαστε μια χαρά έχει πρόβλημα. Εκτός αν μια χαρά εννοούν να γίνει η Ελλάδα Συρία. Εδώ πρέπει να πούμε στον κόσμο την αλήθεια, εδώ δεν χωράει πια μεταξύ μας ευγένειες», συμπλήρωσε ο πρώην υπουργός.

«Η χώρα είναι ένα βήμα πριν από την ολοσχερή καταστροφή, μην περιμένετε ότι θα χρεοκοπήσει η Ελλάδα και την άλλη μέρα θα είμαστε μια χαρά. Όταν η Ελλάδα χρεοκοπήσει η πρώτη και άμεση επίπτωση δεν θα μπορούμε να κάνουμε εισαγωγές. Μπορείτε να φανταστείτε μια οικονομία όπως η ελληνική που εισάγει τα πάντα να μην μπορεί να κάνει εισαγωγές;» είπε ο κ. Γεωργιάδης, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο μιας χρεοκοπίας.

Ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε επίσης ότι προτίθεται να καταθέσει ερώτηση στη Βουλή, ζητώντας από τον κ. Νικολούδη να ελέγξει τις κινήσεις του χρηματιστηρίου την ημέρα που ο κ. Τσίπρας πήγε στο υπουργείο Οικονομικών και είπε ότι τώρα γράφεται η συμφωνία, με συνέπεια το Χρηματιστήριο να κάνει ένα άλμα πάνω από 5%.

«Θεωρώ ότι είναι εξαιρετικά αδιανόητο να μην ήξερε ο κ. Τσίπρας ότι το ΔΝΤ είχε αποχωρήσει από το Brussel Group. Γιατί το ΔΝΤ δεν αποχώρησε χθες, απεχώρησε προχθές. Άρα ο πρωθυπουργός της χώρας όταν μας έλεγε τι ωραία που πάμε γνώριζε ότι το ΔΝΤ είχε αποχωρήσει. Και γνώριζε τι θα σήμαινε αυτή η είδηση όταν άνοιγαν τα χρηματιστήρια.

Άρα ο κ. Τσίπρας για λογούς που μόνο ο ίδιος γνωρίζει, παραπλάνησε το επενδυτικό κοινό και θα πρέπει να ελέγχει γιατί έχει συμβεί αυτό το πράγμα. Πρέπει να ερευνηθεί ποιοι είναι αυτοί  που σόρταραν χθες», κατέληξε ο βουλευτής της ΝΔ.