X

Στον Πειραιά με πλοίο της γραμμής 1800 μετανάστες από Χίο και Μυτιλήνη

Οι μετανάστες με λεωφορείο του ΟΛΠ μεταφέρθηκαν έξω από την ηλεκτρικό σταθμό του Πειραιά και εν συνεχεία με το τραίνο έφτασαν στην Ομόνοια.

Ant1news

Στον Πειραιά έφτασαν στις 5.45 τα ξημερώματα με ειδικό δρομολόγιο του πλοίου Blue Star 1 1.800 μετανάστες προερχόμενοι από Χίο και Μυτιλήνη.

Οι μετανάστες με λεωφορείο του ΟΛΠ μεταφέρθηκαν έξω από την ηλεκτρικό σταθμό του Πειραιά και εν συνεχεία με το τραίνο έφτασαν στην Ομόνοια.

Ορισμένοι εξ αυτών είχαν χρήματα για να πληρώσουν ταξί και να πάνε σε ξενοδοχεία, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία έχει φτάσει στην Ομόνοια και δεν ξέρουν που να πάνε.

Από νωρίς το βράδυ της Παρασκευής και μέχρι το πρωί του Σαββάτου εκκενώθηκαν οι χώροι γύρω από το λιμάνι της Μυτιλήνης και το σύνολο των μεταναστών και των προσφύγων μεταφέρθηκαν στους χώρους του δημοτικού καταυλισμού στον Καρά Τεπέ και στη συνέχεια στο κέντρο πρώτης υποδοχής της Μόριας, απ’ όπου τους εκδόθηκαν τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Για να γίνει βέβαια αυτό χρειάστηκαν υπεράνθρωπες προσπάθειες των στελεχών του Λιμενικού Σώματος και της Αστυνομίας οι οποίες όμως και τελικά ευοδώθηκαν.



Το μεσημέρι του Σαββάτου τους χώρους του δημοτικού καταυλισμού μεταναστών και προσφύγων στον καρά Τεπέ της Μυτιλήνης επισκέφθηκε ο βουλευτής Λέσβου και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου.

Σήμερα το πρωί επισκέπτεται τη Μυτιλήνη προκειμένου να εξετάσει τη κατάσταση, κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας αποτελούμενο από το Γιάννη Πλακιωτάκη, Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας και τους βουλευτές του κόμματος Γιώργο Κουμουτσάκο και Κώστα Καραγκούνη.