X

CDU: Δεν θα υποστηρίξουμε νέα βοήθεια χωρίς το ΔΝΤ

«Δεν θα μπορούσα να ψηφίσω υπέρ μιας περαιτέρω καταβολής εάν το ΔΝΤ δηλώνει ότι δεν θα έχει αποτέλεσμα» δήλωσε ο επικεφαλής της ΚΟ των Χριστιανοδημοκρατών.

Ant1news

Το γερμανικό κοινοβούλιο δεν θα υποστηρίξει μια συμφωνία διάσωσης της Ελλάδας εάν δεν συμμετέχει το ΔΝΤ, τόνισε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του CDU της Μέρκελ.

Ο Βόλκερ Κάουντερ, στενός σύμμαχος της γερμανίδας Καγκελαρίου δήλωσε ότι η Μέρκελ θέλει ξεκάθαρα να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη και πως μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, ασφαλώς δεν θα ήταν μια φθηνότερη εναλλακτική από την παραμονή της στην ένωση.

«Δεν θα μπορούσα να ψηφίσω υπέρ μιας περαιτέρω καταβολής εάν το ΔΝΤ δηλώνει ότι δεν θα έχει αποτέλεσμα. Είμαστε ικανοποιημένοι που το ΔΝΤ είναι μαζί μας αλλά εάν δηλώσει πως δεν πρόκειται να λειτουργήσει, τότε η κοινοβουλευτική μας ομάδα επίσης θα πει ότι δεν μπορούμε να πληρώνουμε περαιτέρω δόσεις δανείων», τόνισε ο Κάουντερ στο ARD.

«Όλοι γνωρίζουμε τι διακυβεύεται. Κανείς στην Ευρώπη δεν φέρει την ευθύνη για αυτό εκτός από την ίδια την Ελλάδα», πρόσθεσε.

«Δεν είναι μόνο Μέρκελ που θέλει να διατηρήσει την Ελλάδα στο ευρώ, πολλοί άνθρωποι το θέλουν. Λέμε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να παραμείνει. Αλλά δεν θα έχει αποτέλεσμα εάν η Ελλάδα θέσει τους όρους και πει "όλοι οι άλλοι πρέπει να χορεύουν στον σκοπό μας". Η Ελλάδα πρέπει να επιστρέψει στην πραγματικότητα», τόνισε ο Κάουντερ.