X

Νέα παρέμβαση του Λευκού Οίκου για την Ελλάδα

Τι ανέφερε ο εκπρόσωπος του Μπαράκ Ομπάμα και τι ζήτησε απο την Κυβέρνηση και τους δανειστές.

Ant1news

Αγωνιά για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων της Ελλάδας με τους πιστωτές ο Μπαράκ Ομπάμα, κυρίως για τις συνέπειες που θα έχει για την παγκόσμια οικονομία ένα Grexit. Το "άγχος" των ΗΠΑ φαίνεται ότι επιτείνει η διαμάχη που μαίνεται και μέσω δημόσιων δηλώσεων τις τελευταίες ώρες μεταξύ Κομισιόν και Κυβέρνησης, μετά τους "κεραυνούς Γιούνκερ" ότι ο Αλέξης Τσίπρας λέει ψέμματα στους Έλληνες.

Με νέα παρέμβαση του μέσα σε 24 ώρες, ο Λευκός Οίκος ζητά απο όλους τους εμπλεκόμενους να καταλήξουν σε μια λύση στο ελληνικό ζήτημα, εκφράζοντας όχι τόσο αισιοδοξία, αλλά μάλλον την ευχή και την ελπίδα η διάστασημεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της να γεφυρωθεί, προτού επιφέρει σημαντικές, αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομία όλου του πλανήτη.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζος Έρνεστ, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι όλες οι πλευρές που εμπλέκονται στις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις θα πρέπει να ενδιαφέρονται για να "ξαναστηθεί η Ελλάδα σε ισχυρές οικονομικές βάσεις", συμπληρώνοντας ΄'οτι αυτό πρέπει να γίνει σε χρόνο και "κατά τρόπο που να μην διασαλεύονται οι χρηματοπιστωτικές αγορές".

Είναι το δεύτερο μήνυμα-παρέμβαση των ΗΠΑ για την Ελλάδα μέσα σε 24 ώρες, καθώς και χθες ο Τζος Ερνεστ είχε ζητήσει απο όλους τους εμπλεκόμενους να εργαστούν πιό σκληρά για μια  συμφωνία.