X

Δεν υπάρχει χρεοκοπία εντός ευρώ

Σήμερα θα δημοσιοποιηθεί η Έκθεση Νομισματικής Πολιτικής από την ΤτΕ, η οποία θα απηχεί τις απόψεις του διοικητή της, Γιάννη Στουρνάρα.

Ant1news

Σήμερα αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα η Έκθεση Νομισματικής Πολιτικής από την Τράπεζα της Ελλάδας. Στην έκθεση η οποία θα φέρει την υπογραφή του διοικητή της τραπέζης, Γιάννη Στουρνάρα, αναμένεται να εκφραστεί ο προβληματισμός για τους κινδύνους που συνεπάγεται η μη υπογραφή συμφωνίας με τους δανειστές.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται σήμερα στην εφημερίδα τα «Νέα», ο κ. Στουρνάρας θα  υποστηρίξει ότι έχει γίνει σημαντική πρόοδος στις συνομιλίες και κατά συνέπεια δεν υπάρχει λόγος να μη γίνει το τελευταίο βήμα που θα είναι το κλείσιμο της συμφωνίας.

Η μη υπογραφή συμφωνίας μπορεί να οδηγήσει σε πιστωτικό γεγονός και κατά συνέπεια σε έξοδο από το ευρώ και την ΕΕ, ενώ «Χρεοκοπία εντός ευρώ δεν υπάρχει», είναι η άποψη του κ. Στουρνάρα σύμφωνα με πηγές που πρόσκεινται στο περιβάλλον του.

Η παρέμβαση του κ. Στουνάρα έχει ιδιαίτερη βαρύτητα, καθώς αντανακλά και τις θέσεις της ΕΚΤ, στην έδρα της οποίας βρίσκεται σήμερα ο διοικητής της ΤτΕ προκειμένου να συμμετάσχει στη συνεδρίαση του Δ.Σ της.

Μια συνεδρίαση τα αποτελέσματα της οποίας αναμένονται με αγωνία καθώς θα ληφθεί απόφαση και για τον ELA. Πάντως από τις μέχρι τώρα δηλώσεις αξιωματούχων της ΕΚΤ, δεν αναμένεται κάποια δυσάρεστη έκπληξη φια το ελληνικό τραπεζικό σύστημα και όλοι περιμένουν νέα αύξηση του ELA, καθώς το συνεχιζόμενο αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις, αυξάνει την εκροή καταθέσεων λόγω ανησυχίας.