X

Bloomberg: Το Βερολίνο προετοιμάζεται και για μη συμφωνία με την Ελλάδα

Δήλωση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στη συνεδρίαση της επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Bundestag, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Bloomberg.

Ant1news


H γερμανική κυβέρνηση έχει σχέδια εκτάκτου ανάγκης εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία με την Ελλάδα έως τις 30 Ιουνίου, φέρεται να δήλωσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στη συνεδρίαση της επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Bundestag, όπως μεταδίδει το Bloomberg επικαλούμενο δύο Γερμανούς βουλευτές.

«Η Ελλάδα πρέπει να κάνει ένα βήμα μπροστά προς τους τρεις θεσμούς, που έχουν καταθέσει μια εξαιρετικά γενναιόδωρη προσφορά» δήλωσε, εν τω μεταξύ, ο  Μάρτιν Γιέγκερ, ο εκπρόσωπος του Γερμανού υπουργού Οικονομικών,αναφερόμενος στη σύσκεψη του Eurogroup, την Πέμπτη, στο Λουξεμβούργο.

Πρόσθεσε πως «παραμένει στόχος μας να κάνουμε ένα βήμα προς τα εμπρός. Χρειαζόμαστε μία λύση εντός του πεδίου εφαρμογής του υφιστάμενου προγράμματος» αλλά «επειδή οι θεσμοί και η Ελλάδα δεν έχουν συμφωνήσει στα μέτρα που χρειάζονται ως αντάλλαγμα για την επόμενη δόση του προγράμματος διάσωσης της χώρας, η Γερμανία οδεύει προς τη συνάντηση με "ρεαλιστικές προσδοκίες"».

«Δεν θα πρέπει κανείς να περιμένει ότι οι υπουργοί είναι ήδη σε θέση να αποφασίσουν σχετικά με χαρτιά και έγγραφα» συμπλήρωσε ο Μάρτιν Γιέγκερ. 

«Ουδέν νεώτερο για τις συνομιλίες με την Ελλάδα»

«Θεωρώ ότι αύριο θα είναι μία σημαντική ημέρα με τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών. Κατά τα άλλα, δυστυχώς δεν έχω τίποτα νεώτερο να αναφέρω», δήλωσε από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Ζέιμπερτ, όπως μεταδίδει το Reuters.

Όπως είπε, στόχος της Γερμανίας παραμένει να κρατήσει την Ελλάδα στην ευρωζώνη, αλλά τόνισε ότι η Αθήνα πρέπει να πραγματοποιήσει τις απαραίτητες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.