X

Μήνυση στον Στουρνάρα καταθέτει η Ραχήλ Μακρή

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ καταλογίζει στον κεντρικό τραπεζίτη ότι προωθεί το Grexit και πως με τις δηλώσεις του διασαλεύει το δημοκρατικό πολίτευμα.

Ant1news

Διαστάσεις παίρνει η κόντρα που ξέσπασε ανάμεσα σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα.

Έτσι μετά την Ζωή Κωνσταντοπούλου και την αντίδρασή της στην έκθεση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, τη «σκυτάλη» πήρε η Ραχήλ Μακρή. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μάλιστα, προτίθεται να καταθέσει μήνυση σε βάρος του κ. Στουρνάρα το πρωί της Πέμπτης, στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κοτζαμάνη, καθώς κατηγορεί τον κεντρικό τραπεζίτη ότι προωθεί το Grexit και πως με τις δηλώσεις του διασαλεύει το δημοκρατικό πολίτευμα.

Η κ. Ρ. Μακρή σε ανακοίνωσή της  παραπέμπει μάλιστα στην περίοδο της γερμανικής κατοχής και στους ταγματασφαλίτες,  τους οποίους  «οι Γερμανοί εκτελούσαν όταν πλέον δεν τους χρειάζονταν»!

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζητά επίσης από τις εισαγγελικές αρχές να διερευνήσουν την ύπαρξη ενδεχόμενου δόλου εκ μέρους του κ. Στουρνάρα  που «διακυβεύουν την σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος και υποκινούν άμεσα ή έμμεσα τους πολίτες σε πράξεις πανικού».

Η  Ραχήλ Μακρή αναφέρει επίσης ότι με τις θέσεις που εξέφρασε ότι «η αποτυχία ενός deal θα οδηγήσει σε χρεοκοπία και Gretix»  ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος  «ούτε στην ανάσχεση της εκροής καταθέσεων συμβάλει, ούτε στην ηρεμία στο τραπεζικό σύστημα προάγει, αλλά αντίθετα δύναται να θεωρηθεί ότι προκαλεί αστάθεια στο τραπεζικό σύστημα».