X

Φθινοπωρινός Ιούνιος! Βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές

Πτώση της θερμοκρασίας και βοριάδες συνθέτουν το σκηνικό του καιρού. Πότε θα βελτιωθεί.

Ant1news

Μετά τους 36 και 37 βαθμούς που «χτύπησε» το θερμόμετρο τις προηγούμενες ημέρες, φορέσαμε μπουφάν!

Ο καιρός συνεχίζει τα τερτίπια του και τις τελευταίες ώρες θυμίζει περισσότερο φθινόπωρο, με τη θερμοκρασία να έχει σημειώσει αισθητή πτώση και σε πολλές περιοχές να εκδηλώνονται βροχές και καταιγίδες.

Στη Βόρεια Ελλάδα, ήδη απο χθές, οι έντονες βροχοπτώσεις προκάλεσαν προβλήματα σε δρόμους και καλλιέργιες. 

Σήμερα, Παρασκευή,  ο καιρός θα είναι άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν και μέχρι το βράδυ θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 έως 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση στα ανατολικά και τα νότια.

Στην Αττική η θερμοκρασία δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους 27 βαθμούς ενώ αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες κατά τόπους θα είναι ιδιαίτερα έντονες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 πρόσκαιρα στα ανατολικά και τα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από το μεσημέρι.

Στη Θεσσαλονίκη, αναμένονται νεφώσεις με βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ και βαθμιαία νότιοι 3 με 4 μποφόρ. Το θερμόμετρο δεν θα ξεπεράσει τους 21 βαθμούς.

Το Σάββατο στα βόρεια αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μονό τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη θα αναπτυχτούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Μικρή άνοδο θα παρουσιάσει η θερμοκρασία.

Την Κυριακή στα κεντρικά και βόρεια αναμένονται παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν  δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Βαθμιαία βελτίωση του καιρού αναμένεται από το απόγευμα της Δευτέρας.

Δείτε εδώ την αναλυτική πρόγνωση του καιρού