X

Bild: Ο γελαστός Βαρουφάκης και η απελπισμένη Μέρκελ

«Δύο πρόσωπα, δύο ιστορίες…» γράφει η Bild, περιγράφοντας την παρουσία του Γιάνη Βαρουφάκη στο Eurogroup και της Άγκελα Μέρκελ στην ομιλία της στη γερμανική βουλή χθες.

Ant1news

«Αυτά τα δύο πρόσωπα τα λένε όλα» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της γερμανικής εφημερίδας Bild η οποία φιλοξενεί δύο φωτογραφίες, με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών από τη μία και την Γερμανίδα Καγκελάριο από την άλλη τη μία δίπλα στην άλλ.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης δείχνει να χαμογελά διάπλατα, ενώ η Άνγκελα Μέρκελ δείχνει ιδιαίτερα προβληματισμένη.

«Δύο πρόσωπα, δύο ιστορίες…» γράφει η γερμανική εφημερίδα, περιγράφοντας την παρουσία του Έλληνα υπουργού Οικονομικών στο χθεσινού Eurogroup και την εμφάνιση της Γερμανίδας Καγκελάριου, κατά τη διάρκεια της ομιλίας της χθες στη γερμανική βουλή.

Ο κ. Βαρουφάκης περιγράφεται ως γελαστός, χαλαρός και σε καλή διάθεση, ενώ η κ. Μέρκελ ως σοβαρή, πιεσμένη και απελπισμένη.

«Η φωνή της Ανγκελα Μέρκελ ήταν σοβαρή, σπασμένη. Γνωρίζει ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, δεν θα υποχωρήσει… Η πιο ισχυρή γυναίκα του κόσμου –εξαπατημένη από έναν γελαστό Έλληνα», γράφει η Bild.

Για τον Γιάνη Βαρουφάκη γράφει: «Σκούρο κοστούμι, ανοιχτό πουκάμισο, χωρίς γραβάτα, montblanc στυλό στην τσέπη… Για αυτόν είναι ξεκάθαρο: Πρέπει να μετακινηθεί η Ευρώπη… Ο Βαρουφάκης μπαίνει αδιάφορα στην αίθουσα συνεδριάσεων, είναι σίγουρος ότι στο τέλος θα πληρώσει η Ευρώπη. Σίγουρα…» καταλήγει με ειρωνική διάθεση το δημοσίευμα.