X

Τσάρλς Νταλάρα: Το Grexit θα προκαλέσει “λουτρό αίματος”

«Μια ελληνική χρεοκοπία θα πλήξει την αξιοπιστία της ευρωζώνης και θα ασκήσει πίεση στη Νότια Ευρώπη».

Ant1news


Χαλαρούς βλέπει τους επενδυτές απέναντι στον κίνδυνο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, ο πρώην γενικός διευθυντής του Ιnstitute of Ιnternational Finance, Τσάρλς Νταλάρα, και προειδοποιεί ότι ένα Grexit θα μπορούσε να εξελιχθεί σε «λουτρό αίματος».

«Είμαι κάπως ανήσυχος ότι οι επενδυτές βλέπουν τις εξελίξεις και πιστεύουν ότι οι Γερμανοί, το ΔΝΤ, οι Έλληνες, είναι όλοι ορθολογικοί δρώντες και ότι μπορούμε να ελπίζουμε όλοι ότι θα δράσουν έτσι» δήλωσε ο Τσάρλς Νταλάρα στο CNBC.

Εκτίμησε πως «αυτήν την στιγμή οι αγορές δεν είναι προετοιμασμένες για μια χρεοκοπία και μπορεί να έχουμε λουτρό αίματος».

Μια ελληνική χρεοκοπία δεν θα αποτελούσε ένα απομονωμένο συμβάν και θα έπληττε την αξιοπιστία της ευρωζώνης, ασκώντας πίεση ειδικά «στις οικονομίες στην Νότια Ευρώπη, οι οποίες ενώ ανακάμπτουν συνεχίζουν να έχουν τεράστια επίπεδα ανεργίας αλλά και πολιτικά συστήματα που παλεύουν να κερδίσουν αξιοπιστία»

«Η λέξη ανοησίες δεν είναι μια κακή λέξη να χρησιμοποιήσουμε για να περιγράψουμε την ιδέα ότι το ευρώ θα κάνει ράλι αν επέλθει το Grexit και όλα θα παραμείνουν ως έχουν» κατέληξε ο πρώην γενικός διευθυντής του IIF.