X

Πρεμ Γουάτσα: Βρείτε μια συμφωνία

Ο Πρεμ Γουάτσα καλεί την ελληνική κυβέρνηση να τα βρει με τους εταίρους και να παραμείνει στο ευρώ για να ανακάμψει.

Ant1news

Ο επικεφαλής επικεφαλής του επενδυτικού ταμείου Fairfax Financial Holdings, Πρεμ Γουάτσα, απηύθυνε κάλεσμα στην ελληνική κυβέρνηση να καταλήξει σε μια συμφωνία με τους εταίρους της προκειμένου να εξασφαλίσει την παραμονή της στο ευρώ και να οδηγηθεί στην ανάκαμψη.

«Το μήνυμά μου είναι βρείτε μια συμφωνία, καθώς η άρση της αβεβαιότητας θα είναι ένα μεγάλο θετικό και θα οδηγήσει την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας», δήλωσε ο κ. Γουάτσα στο Reuters.

Μάλιστα ο κ. Γουάτσα δεν δίστασε να εκτιμήσει ότι «τελικά θα υπάρξει συμφωνία, επειδή πρέπει να υπάρξει», αλλά ταυτόχρονα επισήμανε ότι επί του παρόντος τόσο η Αθήνα όσο και οι πιστωτές εστιάζουν στα δικά τους συμφέροντα.

Βέβαια δεν απέκλεισε εντελώς το ενδεχόμενο να μην υπάρξει συμφωνία και υπογράμμισε πως η Fairfax έχει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει τις επακόλουθες συνέπειες.

«Η έκθεσή μας στην Ελλάδα είναι πολύ διαχειρίσιμη.  Δεν το βλέπουμε ως ιδιαίτερο πρόβλημα», τόνισε, προσθέτοντας πως με τις κινήσεις της η Fairfax είναι σε θέση να αποκομίσει οφέλη σε κάθε περίπτωση.