X

Θεσσαλονίκη: Χιλιάδες στους δρόμους για το Gay Pride

Πολλοί από τους συμμετέχοντες ήρθαν από χώρες των Βαλκανίων.

Ant1news

Με κεντρικό σύνθημα: «δικαιούμαι, απαιτώ γάμο, όνομα, σεβασμό», χιλιάδες πολίτες της LGBT (από τα αρχικά στην αγγλική γλώσσα, των λεσβιών, των ομοφυλόφιλων, των αμφιφυλόφιλων και των τρανσέξουαλ) κατέκλυσαν το ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του 4ου Thessaloniki Pride.

Κρατώντας σημαίες στα χρώματα του ουράνιου τόξου και υπό τους ήχους της μουσικής των Paranaue, πολίτες της κοινότητας LGBT κινούνται επί της οδού Τσιμισκή, διεκδικώντας ίσα δικαιώματα.

Οι διοργανώτες της εκδήλωσης έχουν μετατρέψει την εκδήλωση σε μια πλατφόρμα που απευθύνεται στη νέα ελληνική κυβέρνηση και ζητά την άμεση άρση των διακρίσεων με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου.

 

 

Οι συμμετέχοντες στην «πορεία Περηφάνειας», αρκετοί εκ των οποίων έχουν έρθει στη Θεσσαλονίκη από τα Βαλκάνια, περπατούν σε όλο το ιστορικό κέντρο της πόλης, Τσιμισκή, Βενιζέλου, Λεωφόρο Νίκης, και θα καταλήξουν και πάλι στον Λευκό Πύργο, όπου και μέχρι τις 12.30 το βράδυ θα έχουν τη δυνατότητα να διασκεδάσουν με συναυλία κάτω από τον φωταγωγημένο στα χρώματα του ουράνιου τόξου, Λευκό Πύργο.

 

Την ίδια ώρα, την αντίθεσή τους στο γάμο και την υιοθεσία παιδιών από τα ομόφυλα ζευγάρια, εξέφρασαν με διαδήλωσή τους στο Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου πολίτες της Θεσσαλονίκης, με αφορμή το Thessaloniki Pride.