X

FAZ: Κούρεμα συντάξεων και μισθών στο τέλος Ιουνίου

Δεν υπάρχουν χρήματα για την καταβολή τους, ανεξάρτητα από την πορεία της διαπραγμάτευσης, υποστηρίζει η γερμανική εφημερίδα. Τι απαντά ο διοικητής του ΙΚΑ.

Ant1news

Πολλά ερωτήματα και σοκ προκαλεί το σημερινό δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας FAZ, σύμφωνα με το οποίο οι συντάξεις και οι μισθοί θα δοθούν κουρεμένα, στο τέλος Ιουνίου, καθώς δεν υπάρχουν άλλα λεφτά στα ταμεία του ελληνικού Δημοσίου.

Το ρεπορτάζ επικαλείται στοιχεία από «υπολογισμούς» των δανειστών, τα οποία καταδεικνύουν ότι το έλλειμμα στο Δημόσιο θα βρίσκεται στο τέλος του μήνα μεταξύ 2 και 3,6 δις ευρώ, αφού υπάρχει και η δόση του Ιουνίου προς το ΔΝΤ. Σημειώνεται δε ότι, αυτό θα ισχύσει ακόμα και στην περίπτωση που υπογραφεί συμφωνία μέσα στις επόμενες μέρες.

Ο διοικητής του ΙΚΑ, Γιάννης Θεωνάς, διέψευσε μιλώντας στο Mega το δημοσίευμα, τονίζοντας ότι «δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο». Υπογράμμισε ότι «οι γερμανικές εφημερίδες κάνουν τη δική τους πολιτική» και διαβεβαίωσε ότι «οι συντάξεις είναι εξασφαλισμένες ότι θα πληρωθούν την ημέρα που πρέπει να πληρωθούν».

Και ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος, τόνισε στο ίδιο κανάλι ότι, «αποκλείει σε κάθε περίπτωση» το ενδεχόμενο, υπενθυμίζοντας τις πρόσφατες δηλώσεις του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα.