X

Guardian: Οι δανειστές προτείνουν εξάμηνη παράταση

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, όλα θα κριθούν από το πόσο έτοιμος είναι ο Αλέξης Τσίπρας να προβεί σε σημαντικές παραχωρήσεις.

Ant1news

Εξάμηνη παράταση του ελληνικού προγράμματος είναι  η τελευταία πρόταση των δανειστών προς την ελληνική πλευρά για να υπάρξει συμφωνία, σύμφωνα με δημοσίευμα του βρετανικού Guardian, λίγες ώρες πριν απο το Eurogroup και την πιο κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής.

Πηγές που επικαλείται η εφημερίδα αναφέρουν ότι η πρόταση περιλαμβάνει και εκταμίευση κεφαλαίων 18,1 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα ενώ σε ο,τι αφορά το χρέος αρκούνται σε μια δέσμευση για ελάφρυνσή του αργότερα.

Ειδικά για το χρέος οι πηγές αναφέρουν ότι η δέσμευση θα έρχεται με προϋποθέσεις και όχι ως ένα τμήμα του τρέχοντος προγράμματος διάσωσης.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα χρήματα, θα προέλθουν από την εκταμίευση της τελευταίας δόσης των 7,2 δισ. ευρώ του υφιστάμενου προγράμματος αλλά και από την επιστροφή των 10,9 δισ. ευρώ που επεστράφησαν στον EFSF από το ΤΧΣ και τα οποία προορίζονται για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών.



Η βρετανική εφημερίδα που επικαλείται ανώτατες ευρωπαϊκές πηγές, αναφέρει ότι όλα θα κριθούν από το πόσο έτοιμος είναι ο Αλέξης Τσίπρας να προβεί σε σημαντικές παραχωρήσεις εστιασμένες σε  δημοσιονομικούς στόχους, μειώσεις συντάξεων  και αυξήσεις φόρων.