X

Φήμες για αναβολή της Συνόδου μετά το Eurogroup

Πιθανότατα θα πραγματοποιηθεί νέο Eurogroup αυτή την εβδομάδα. Φήμες για αναβολή της Συνόδου, καθώς δεν έχουν αξιολογηθεί οι ελληνικές προτάσεις.

Ant1news



Τάχιστα ολοκληρώθηκε η σημερινή συνεδρίαση των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες και σε λίγη ώρα αναμένεται η συνέντευξη Τύπου για τα συμπεράσματα επί των ελληνικών προτάσεων, που ακόμη δεν έχουν αξιολογηθεί από τους θεσμούς.

Όλα δείχνουν, πάντως, πως θα πραγματοποιηθεί νέο Eurogroup μέσα στην εβδομάδα, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις. «Πιστεύω ότι θα συναντηθούμε ξανά την Πέμπτη πριν την προκαθορισμένη Σύνοδο Κορυφής», είχε τόνισει ο Ιρλανδός υπουργός Οικονομικών, Μάικλ Νούναν, πριν τη συνεδρίαση του Eurogroup.

Μέσα σε αυτό το φόντο, στις Βρυξέλλες έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν φήμες για αναβολή της σημερινής Συνόδου Κορυφής των ηγετών της ευρωζώνης, λόγω της μη αξιολόγησης της ελληνικής πρότασης.

Προσερχόμενοι στη συνεδρίαση του Eurogroup, οι περισσότεροι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης είχαν... δείξει ότι οι διαπραγματεύσεις θα παραταθούν, παραπέμποντας για αργότερα μία συμφωνία με την Ελλάδα.

Το περιορισμένο περιθώριο χρόνου είχαν τονίσει προηγουμένως οι ηγέτες της Γερμανίας και της Γαλλίας, Μέρκελ και Ολάντ. H Άγκελα Μέρκελ είχε πει ότι η σημερινή Σύνοδος Κορυφής θα είναι απλώς ένα φόρουμ συζήτησης, ενώ σημείωσε ότι υπάρχει ακόμη χρόνος για να ληφθούν οριστικές αποφάσεις για την Ελλάδα αργότερα αυτή την εβδομάδα.