X

FT: Το Eurogroup συζήτησε για capital control στην Ελλάδα

Οι Financial Times επικαλούνται δηλώσεις αξιωματούχων στον Peter Spiegel. Τι ακριβώς συζήτησαν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης και ποιο το συμπέρασμά τους.

Ant1news

Επί τάπητος φαίνεται ότι τέθηκε στο σημερινό Eurogroup το ζήτημα της επιβολής κεφαλαιακών ελέγχων στις ελληνικές τράπεζες, σύμφωνα με τους Financial Times.

Συγκεκριμένα, δύο αξιωματούχοι των Βρυξελλών δήλωσαν στον ανταποκριτή των Financial Times, Peter Spiegel, ότι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης συζήτησαν αν είναι απαραίτητο ή όχι να επιβάλλει η Αθήνα κεφαλαιακούς ελέγχους στις τράπεζες.

Ο δημοσιογράφος των FT, επικαλούμενος αξιωματούχους των Βρυξελλών, αναφέρει ότι ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και ο Ιρλανδός ομόλογός του, Μάικλ Νούναν, άσκησαν πιέσεις για περιορισμό του μηχανισμού έκτακτης χρηματοδότησης για τις ελληνικές τράπεζες εάν δεν επιβληθούν capital controls.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δεν υπήρξε καμία απόφαση επί του θέματος. «Έγινε συζήτηση για κεφαλαιακούς ελέγχους, αλλά χωρίς κάποιο συμπέρασμα» τόνισε χαρακτηριστικά ένας από τους αξιωματούχους.