X

Ιταλός φαρσέρ πίσω από τον ψεύτικο λογαριασμό του Στουρνάρα

Ψεύτικος  ο λογαριασμός του Γιάννη Στουρνάρα στο Τwitter, λέει η Τράπεζα της Ελλάδος. Ποιος κρύβεται πίσω από τη σελίδα του και ποιο το πιο πρόσφατο tweet του.

Ant1news

Σάλος έχει προκληθεί τις τελευταίες ώρες από το tweet του Γιάννη Στουρνάρα περί «ιστορικής μέρας για την Ελλάδα και την Ευρώπη», που τελικά δεν έκανε ο ίδιος ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, αλλά ένας άλλος χρήστης του Twitter που παρίστανε τον Γιάννη Στουρνάρα.

Από την Τράπεζα της Ελλάδος ανακοινώθηκε ότι ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος δεν διαθέτει λογαριασμό στο Τwitter. «Ο λογαριασμός που εμφανίστηκε σήμερα είναι ψεύτικος και δεν ανήκει στον κ. Στουρνάρα ούτε εκφράζει τις απόψεις του», λέει η ανακοίνωση, αναφερόμενο στο ψεύτικο account στο Twitter που φέρει ως σχετικό σύνδεσμο την ιστοσελίδα της Τράπεζας της Ελλάδος.

Ο Γιάννης Στουρνάρας προσέφυγε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ιδιαίτερα μετά το σημερινό τιτίβισμα, σύμφωνα με το οποίος ο δήθεν κ. Στουρνάρας τόνιζε: «Πολύ σημαντική είδηση: Η Σύνοδος Κορυφής είναι έτοιμη να δεχτεί τις ελληνικές προτάσεις. Μια ιστορική μέρα για την Ελλάδα και την Ευρώπη!».

Λίγες ώρες μετά εμφανίστηκε ο ένοχος… Πρόκειται για τον Τομάσο Ντεμπενεντέτι, ιταλό δημοσιογράφο που και στο παρελθόν έχει προκαλέσει αναστάτωση με τα tweets του και τις ανακοινώσεις του. Την «ενοχή» του παραδέχθηκε ο ίδιος στον επίμαχο λογαριασμό.

Από το 2000 ο ίδιος έχει ξεγελάσει όχι μόνο τον κόσμο αλλά και τους εκδότες του αφού τους παρέδιδε ψεύτικες συνεντεύξεις, μεταξύ άλλων των Γκορμπατσόφ και Δαλάι Λάμα.