X

Ντράγκι σε Τσίπρα: Ασφαλείς οι τράπεζες όσο η Ελλάδα είναι σε πρόγραμμα

Μήνυμα του προέδρου της ΕΚΤ στον Πρωθυπουργό, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Reuters.

Ant1news


Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας "διαβεβαίωσε" τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ότι η ΕΚΤ θα συνεχίσει να στηρίζει το ελληνικό τραπεζικό σύστημα όσο η Ελλάδα βρίσκεται σε πρόγραμμα διάσωσης, μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο Έλληνα αξιωματούχο. 

«Ο Ντράγκι διαβεβαίωσε τον Έλληνα πρωθυπουργό ότι το τραπεζικό σύστημα είναι ασφαλές όσο η Ελλάδα είναι σε πρόγραμμα», δήλωσε ο αξιωματούχος μετά την ημίωρη συνάντηση του κ. Τσίπρα με τον πρόεδρο της ΕΚΤ στις Βρυξέλλες. 

Ο Μάριο Ντράγκι τόνισε την ανάγκη να κλείσει η συμφωνία άμεσα, ενώ ο πρωθυπουργός έθεσε, μεταξύ άλλων, και το ζήτημα με τα ελληνικά ομόλογα ύψους 27 δισ. που είχαν αγοραστεί από την ΕΚΤ κατά την περίοδο Τρισέ και τώρα εκκρεμεί η αποπληρωμή τους. Στη συνάντηση ήταν παρόντες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης και το εκτελεστικό μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ και αρμόδιος για την Ελλάδα, Μπενουά Κερέ.

Οι ανησυχίες για τη σταθερότητα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος εντάθηκαν την τελευταία εβδομάδα μετά τα τελευταίο μπαράζ εκροών το οποίο ενέτεινε τους φόβους για το ενδεχόμενο της επιβολής κεφαλαιακών ελέγχων, αναφέρει το Reuters και υπενθυμίζει ότι το ελληνικό πρόγραμμα λήγει στις 30 Ιουνίου.