X

Πώς αποτιμά ο ξένος Τύπος τις χθεσινές εξελίξεις

Guardian: «Η Αθήνα 'κερδίζει' έδαφος για συμφωνία».Ο Τσίπρας «καταπίνει» τη λιτότητα, γράφει η Telegraph.

Ant1news

Στα πρωτοσέλιδα του ξένου τύπου οι χθεσινές διεργασίες στις Βρυξέλλες. Οι μεγαλύτερες εφημερίδες καταγράφουν τον απόηχο του Eurogroup και της Συνόδου Κορυφής που άρχισαν να «τυπώνουν» το «διαβατήριο» για συμφωνία.

«Ο Τσίπρας ''καταπίνει'' τη λιτότητα», γράφει η Telegraph προσθέτοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση και δανειστές θα βάλουν κάτω ξανά τις διαφορές τους την Τετάρτη στο Eurogroup. Στο δημοσίευμα υπογραμμίζεται  ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα παρέμεινε για ακόμη μια ημέρα «ζωντανό», προσφέροντας ελπίδες για την αποφυγή χρεοκοπίας. Το κείμενο καταγράφει όσα έγιναν στη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής και τονίζει ότι οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν για τις επόμενες 48 ώρες, σημειώνοντας ότι τόσο η Μέρκελ όσο και ο Γιούνκερ αρνήθηκαν να βάλουν στο τραπέζι το θέμα του χρέους.

«Η Αθήνα ''κερδίζει'' έδαφος για συμφωνία»,γράφει ο Guardian, που κάνει λόγο για σανίδα σωτηρίας των ελληνικών τραπεζών.  

«H Ελλάδα κάνει βήματα πίσω από το χείλος του γκρεμού», γράφει ο Independent.

 

«Ζωντανεύουν οι ελπίδες για συμφωνία», γράφουν οι Financial Times ενώ η Bιld κάνει λόγο για άλλη μία Σύνοδο Κορυφής χωρίς αποτέλεσμα.