X

Λεουτσάκος: Διατηρώ μεγάλες επιφυλάξεις για την ελληνική πρόταση

Θα πρέπει να δούμε συνολικά τα μέτρα κι αν περιλαμβάνουν ελάφρυνση χρέους και αναπτυξιακή προοπτική, τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ant1news

Προβληματισμένος εμφανίστηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στάθης Λεουτσάκος, σχολιάζοντας την ελληνική πρόταση όπως αυτή έχει εμφανιστεί μέχρι στιγμής και περιλαμβάνει μέτρα συνολικού ύψους 7,9 εκ. ευρώ ως το τέλος του 2016.

Μιλώντας στο «Πρωινό ΑΝΤ1», ο κ. Λεουτσάκος υπογράμμισε ότι θα πρέπει να δούμε συνολικά τα μέτρα και το τι θα περιλαμβάνουν για την ελάφρυνση του χρέους και την αναπτυξιακή προοπτική που θα δίνουν στη χώρα, γιατί εξετάζοντας τα μεμονωμένα είναι προφανές ότι είναι ετεροβαρή και καταδεικνύουν τα ασφυκτικά πλαίσια της ευρωζώνης.

Ο κ. Λεουτσάκος τόνισε ότι διατηρεί μεγάλες επιφυλάξεις για την ελληνική πρόταση και θα περιμένει να δει την τελική εικόνα ,όπως αυτή θα διαμορφωθεί τις επόμενες μέρες, πριν εκφράσει την οριστική του θέση.

Εξίσου προβληματισμένος εμφανίστηκε και ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Παύλος Χαϊκάλης, ο οποίος τόνισε ότι τον προβληματίζει ο στόχος του 2% για πρωτογενές πλεόνασμα το 2016 και συμπλήρωσε πως χωρίς ελάφρυνση του χρέους και μέτρα που θα βάλουν τη χώρα σε μια αναπτυξιακή τροχιά, μετά από μερικούς μήνες θα έρθουμε στην ίδια θέση και θα ψάχνουμε πάλι χρήματα για να πληρώσουμε τις δόσεις.