X

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ: Τα μέτρα αυτά δεν μπορούν να ψηφιστούν

Ακόμα μια βουλευτής προστέθηκε στο μακρύ κατάλογο με τους βουλευτές που διαφωνούν με τα μέτρα που πρότεινε η ελληνική πλευρά, προειδοποιώντας για καταψήφιση.

Ant1news

Ένας ακόμα πονοκέφαλος ήρθε να προστεθεί στο κυβερνητικό στρατόπεδο, μετά από τις δηλώσεις της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ελένης Σωτηρίου, η οποία δήλωσε ξεκάθαρα πως διαφωνεί με τα προτεινόμενα μέτρα και επέρριψε τις ευθύνες για τις όποιες μελλοντικές πολιτικές εξελίξεις, σε αυτούς που θα φέρουν μια τέτοια πρόταση στη Βουλή.

«Τα μέτρα που προτείνονται από την κυβέρνηση και μαθαίνουμε από διαρροές, ξένα Μέσα και non paper, δεν μπορούν να καλλωπιστούν, δεν μπορούν να υποστηριχθούν, δεν μπορούν να ψηφιστούν», ήταν η δήλωση της Ελένης Σωτηρίου στο «Δρόμο της Αριστεράς».

Σε ότι αφορά το ενδεχόμενο να απολέσει τη δεδηλωμένη η κυβέρνηση σε περίπτωση που καταψηφιστούν τα μέτρα από κυβερνητικούς βουλευτές η κα. Σωτηρίου ξεκαθάρισε, «Η ευθύνη για τις πολιτικές εξελίξεις που συνεπάγεται η κατάθεση τέτοιων μέτρων θα ανήκει σε όσους προχωρούν σε αυτές τις επιλογές».

Η κα. Σωτηρίου κατέληξε λέγοντας, «εκείνο που σήμερα χρειάζεται είναι να πειθαρχήσουμε στην προγραμματική δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ να καταργηθεί το καθεστώς των Μνημονίων. Αλλά και στη θέληση του λαού και την ιστορική δυνατότητα για μια χώρα με αξιοπρέπεια, δημοκρατία και ανεξαρτησία και όχι χώρα περιορισμένης κυριαρχίας-αποικία των διεθνών τοκογλύφων».