X

Από τα νοσοκομεία η διάθεση των φαρμάκων για καρκινοπαθείς

Αναφερόμενος στη φαρμακευτική δαπάνη και στις πληρωμές του δημοσίου προς φαρμακεία και φαρμακοβιομηχανίες, απέρριψε τα περι στάσης πληρωμών.

Ant1news

Του Γιώργου Παπακωνσταντίνου

Να βάλει τέλος στην ταλαιπωρία χιλιάδων καρκινοπαθών που ταλαιπωρούνται στις ουρές των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ, επιδιώκει το υπουργείο Υγείας.

Απαντώντας σε ερώτηση στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο υπουργός αναπληρωτής Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής, προανήγγειλε ότι με διάταξη που θα καταθέσει στην Βουλή, θα επιτρέψει στη συγκεκριμένη ευπαθή ομάδα, να τα προμηθεύεται τα σκευάσματα από τα φαρμακεία των νοσοκομείων: «αυτό απαιτεί ο σεβασμός του ανθρώπου» σημείωσε ο κ Κουρουμπλής.

Αναφερόμενος στη φαρμακευτική δαπάνη και στις πληρωμές του δημοσίου προς φαρμακεία και φαρμακοβιομηχανίες,  απέρριψε τα περι στάσης πληρωμών.

Υπογράμμισε ότι μπορεί να εκκρεμεί η πληρωμή του Μαρτίου, «άρα δεν υπάρχει ουσιαστικά καθυστέρηση και την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει η καταβολή της εκκρεμότητας του Μαρτίου. Κάνουμε κάθε προσπάθεια να μην υπάρχουν εκκρεμότητες για να καλύπτονται οι ανάγκες και φαρμακείων και φαρμακοβιομηχανίας» κατέληξε.