X

Επίθεση στον Αρκά για σκίτσα με σχόλια για την κυβέρνηση

Επίθεση στον σκιτσογράφο, αλλά και πρωτοφανές κύμα συμπαράστασης στο άγνωστο πρόσωπό του. Αναστολή της σελίδας του στο Facebook.

Ant1news

Ένας από τους δημοφιλέστερους σκιτσογράφους της Ελλάδας δέχεται παράλληλα φραστικές επιθέσεις και πρωτοφανές κύμα συμπαράστασης.

Όλο το σκηνικό εκτυλίσσεται στο διαδίκτυο. Ο Αρκάς διαθέτει σελίδα στο Facebook, όπου αναρτώνται καθημερινά τα σκίτσα του. Γνωστός για το χιούμορ και την καυστικότητά του, ο σκιτσογράφος έχει «περιλάβει» τις τελευταίες μέρες και την επικρατούσα πολιτική κατάσταση που δημιουργείται. Πάντα ήταν άλλωστε λάτρης του σχολιασμού της επικαιρότητας, κατά τη μακρόχρονη παρουσία του στα έντυπα της χώρας.

 «Έχω εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση. Είναι άνθρωποι που πατάνε γερά στον αέρα» αναφέρεται σε ένα σκίτσο, ενώ σε ένα άλλο γράφει:

«Ηγέτης είναι αυτός που μπορεί να αποτρέψει την καταστροφή η οποία δεν θα ερχόταν να κυβερνούσε».

«Και τέλος θεσπίζεται ειδικός φόρους για αυτούς που μπορούν να πληρώσουν φόρο» αναφέρεται σε ένα άλλο σκίτσο.

Τις τελευταίες ώρες ωστόσο, υπήρξαν αντιδράσεις στη σάτιρα του καλλιτέχνη, την οποία πολλοί εξέλαβαν ως επίθεση στην κυβέρνηση.

Ο διαχειριστής της σελίδας το βράδυ της Πέμπτης, αφού αφαίρεσε όλα τα επίμαχα σκίτσα,  ανήρτησε ανακοίνωση, στην οποία έγραψε:

«Στο κλίμα της πολιτικής βαρβαρότητας κάποιοι παρεξήγησαν κάποιες αναρτήσεις κι έκαναν κακοήθη σχόλια. Έφτασαν στο σημείο να υπαινιχθούν ότι ο Αρκάς χρηματίζεται από συγκεκριμένα κέντρα για τα σκίτσα που αναρτήσαμε. Δεν συμφωνούμε με την απόφαση του Αρκά, αλλά καταλαβαίνουμε απόλυτα έναν άνθρωπο που σε όλη του τη ζωή απέφυγε τη δημοσιότητα, να διασύρεται από ανεγκέφαλους επειδή, χωρίς κανένα κέρδος, έδωσε την άδεια να δημοσιεύονται σκίτσα του στο FB».

Το πρωί της Παρασκευής, νεότερη ανάρτηση ανέφερε:

«Με εντολή του Αρκά η  σελίδα αναστέλλει τις αναρτήσεις μέχρι νεοτέρας. Ο διαχειριστής».

Των ανακοινώσεων ακολούθησε πλήθος σχολίων στα social media, στα οποία εκφράζεται η αντίθεση στην επίθεση που δέχτηκε ο σκιτσογράφος. Η επίθεση στοχοποιεί τους ψηφοφόρους της Αριστεράς. Ενδεικτικά είναι τα παρακάτω σχόλια.

 

Ανακοίνωση απο Το Ποτάμι

Επίθεση στους επικριτές του Αρκά εξαπολύει με ανακοίνωση του Το Ποτάμι.

Όπως αναφέρει "τα παιδιά της τερατογένεσης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν ανέχονται τη σάτιρα. Απολαμβάνουν μόνο Λάκη, Στάθη και Χάρρυ κι από Αρκά δεν καταλαβαίνουν. Σε λίγο θα απαγορεύσουν και το γέλιο. Ας τους φρενάρουν λίγο οι προστάτες τους".

Μάλιστα, συνεχίζοντας σε δηκτικό ύφος, η ανακοίνωση υπογράφεται απο το "Τμήμα υπεράσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων σκιτσογράφων, τραγουδιστών και λοιπών καταδιωκόμενων".