X

Καραμούζης: Ελπίζουμε ότι θα υπάρξει συμφωνία μέσα στο Σαββατοκύριακο

Ο πρόεδρος της Eurobank, τόνισε ότι η κυβέρνηση διαπραγματεύεται σε αίσθημα ευθύνης και πρέπει να έχει τη στήριξη όλων.

Ant1news

«Ευελπιστούμε ότι θα υπάρξει συμφωνία μέσα στο Σαββατοκύριακο», τόνισε ο Πρόεδρος της Eurobank, Νικόλαος Καραμούζης, μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στη Γενική Συνέλευση των μετόχων της τράπεζας, προσθέτοντας ότι «η κυβέρνηση διαπραγματεύεται με αίσθημα ευθύνης και πρέπει να έχει τη στήριξη όλων».

Ο κ. Καραμούζης αναφέρθηκε και στη στάση των εταίρων, υπογραμμίζοντας πως «και αυτοί από την πλευρά τους θα πρέπει να αναλογιστούν το βάρος της ευθύνης και να μην έχουν τιμωρητική διάθεση».

Ο κ. Καραμούζης απαρίθμησε τις έξι προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσει η ελληνική οικονομία, με κυρίαρχες τη δημιουργία ενός αναπτυξιακού σχεδίου, την αντιμετώπιση με πραγματικά και ρεαλιστικά μέσα της ανθρωπιστικής κρίσης, τη δημιουργία σταθερού περιβάλλοντος για προσέλκυση επενδύσεων και την άμεση και δραστική αντιμετώπιση των «κόκκινων» δανείων ούτως ώστε να απελευθερωθεί ρευστότητα στην αγορά.

Σε ότι αφορά την παρατεταμένη κρίση που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία ο πρόεδρος της Eurobank τόνισε ότι «το κόστος αυτής είναι ιδιαίτερα μεγάλο, καθώς έχει χαθεί το 25% του ΑΕΠ».

Καραβίας: ννα κλείσει άμεσα η συμφωνία

Την ανάγκη να κλείσει και μάλιστα το συντομότερο η συμφωνία, επεσήμανε και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank.

Ο Φωκίων Καραβίας τόνισε ότι «η τελευταία υποτροπή στις συνομιλίες καταδεικνύει τις αντικειμενικές δυσκολίες της διαπραγμάτευσης και αφετέρου αναδεικνύει ξανά την κρισιμότητα των διλημμάτων για την Ελλάδα και για την Ευρώπη», συμπληρώνοντας ότι «οι δυσκολίες, χωρίς αμφιβολία, είναι μεγάλες. Κανένα εμπόδιο, όμως, όσο ψηλό κι αν είναι, δεν πρέπει να μας κάνει να χάσουμε από τα μάτια μας το δάσος. Η σημασία της αποτροπής του ακραίου σεναρίου για τη χώρα και το μέλλον της υπερβαίνει κατά πολύ το άθροισμα οποιωνδήποτε δυσκολιών, ενστάσεων και επιφυλάξεων».

Όπως τόνισε ο κ. Καραβίας «η αναμενόμενη συμφωνία με τους εταίρους μας μπορεί και πρέπει να κλείσει αυτή τη μακρά περίοδο αβεβαιότητας. Με ευρεία κοινωνική και πολιτική στήριξη και με συνεπή εφαρμογή της, η συμφωνία αυτή μπορεί να αποτελέσει τη βάση για να διασφαλίσουμε την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, σε συνθήκες σταθερότητας και εμπιστοσύνης, ώστε όλες οι παραγωγικές δυνάμεις, απερίσπαστες, να συμβάλουν στη μεγάλη εθνική προσπάθεια για την επιστροφή στην ανάπτυξη». 

Το παρόν στην ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων της τράπεζας έδωσαν τα υψηλόβαθμα στελέχη των προηγούμενων διοικήσεων, οι κ. Ν. Νανόπουλος και Β. Μπαλής, ενώ ο κ. Χρήστος Μεγάλου λόγω υποχρεώσεων δεν μπορούσε να παραστεί ωστόσο η διοίκηση της τράπεζας υπογράμμισε το σημαντικό του έργο, καθώς συνέβαλλε στη μετάβαση της τράπεζας από το ΤΧΣ στον ιδιωτικό τομέα με τη διάθεση του 65% σε ξένους επενδυτές.