X

Σόιμπλε: 50-50 οι πιθανότητες για συμφωνία με την Ελλάδα

Μοιρασμένες οι πιθανότητες για την επίτευξη συμφωνίας με την Ελλάδα, σύμφωνα με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών. Επέκρινε την ελληνική πρόταση.

Ant1news



Οι πιθανότητες για την επίτευξη συμφωνίας ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της είναι 50-50, υποστήριξε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για ένα Grexit την ώρα που κορυφώνονται οι διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες για το ελληνικό ζήτημα.

«Δεν ξέρω ποιο θα είναι το αποτέλεσμα, είναι 50-50», διεμήνυσε ο Σόιμπλε αναφερόμενος στην πορεία της διαπραγμάτευσης. Σύμφωνα με το Reuters, o Σόιμπλε είπε ότι η ελληνική οικονομία δεν θα αναπτυχθεί χωρίς βιώσιμα δημοσιονομικά και προειδοποίησε ότι «αν κλωτσήσουμε το δοχείο», η κατάσταση θα εξελιχθεί μόνο χειρότερα.

Επιπλέον, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών επέκρινε τις ελληνικές προτάσεις για απλή αύξηση των φόρων, χωρίς περικοπές δαπανών. Ο Σόιμπλε υπογράμμισε ότι η Ελλάδα γνωρίζει πολύ καλά τα οφέλη της παραμονής στο ευρώ και προειδοποίησε ότι αν χαθεί η εμπιστοσύνη από τις αγορές, το ευρώ θα καταρρεύσει.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας ανέφερε ότι η γερμανική ομάδα διαπραγμάτευσης μεταβαίνει το Σάββατο στις Βρυξέλλες ενόψει του νέου Eurogroup με στόχο την επίτευξη συμφωνίας με την Ελλάδα και την παραμονή της χώρας μας στο ευρώ.

Ο ίδιος χαρακτήρισε την προσφορά των θεσμών «πολύ γενναιόδωρη» και επισήμανε πως είναι ξεκάθαρο τώρα ότι εναπόκειται στην ελληνική πλευρά να συμβάλει προκειμένου να βρεθεί μία λύση.