X

Ντάισελμπλουμ: Έκλεισε η πόρτα των διαπραγματεύσεων

Δήλωσε έκπληκτος απο την απόφαση για δημοψήφισμα. Θα μιλήσουμε για τις συνέπειες, αφού ενημερωθούμε απο τον Βαρουφάκη, είπε.

Ant1news

Εξεπλάγην από την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης για διεξαγωγή δημοψηφίσματος ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, όπως ο ίδιος δήλωσε προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup, η οποία πραγματοποιείται κανονικά παρά τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στην Αθήνα.

«Η απόφαση της Αθήνας για δημοψήφισμα ήταν μια αρνητική έκπληξη» τόνισε ο πρόεδρος του Eurogroup, ο οποίος χαρακτήρισε λυπηρό το γεγονός ότι η θέση της κυβέρνησης είναι υπέρ του όχι.

«Η Ελλάδα έκλεισε την πόρτα των διαπραγματεύσεων, ενώ ήταν ακόμη ανοικτή», πρόσθεσε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ και σημείωσε ότι θα ενημερωθούν όλοι για τις απόψεις της Ελλάδας και ύστερα θα συζητηθούν οι όποιες συνέπειες.

Χωρίς κανένα σχόλιο για τις εξελίξεις στο ελληνικό ζήτημα προσήλθαν στο χώρο της συνεδρίασης οι Μισέλ Σαπέν και Λουίς Ντε Γκίντος. Σιωληπός προσήλθε και ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, Γιάνης Βαρουφάκης, ενώ ο υφυπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας Ερίκ Βιμπς επεσήμανε ότι η διορία για την Ελλάδα παραμένει στο τραπέζι. Νωρίτερα, ο Βέλγος υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι ενδεχομένως να υπάρξει μια συζήτηση για ένα plan B.