X

Δραγασάκης: Θα συνεχίσουμε τη στενή συνεργασία με την ΕΚΤ

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Ντράγκι – Δραγασάκη – Τσακαλώτου, για τη ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών. Την Κυριακή συνεδρίαζει το ΔΣ της ΕΚΤ για την Ελλάδα.

Ant1news

Με τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, συναντήθηκαν νωρίτερα σήμερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, μετά τη συνάντηση, οι κ.κ. Δραγασάκης και Τσακαλώτος δήλωσαν ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να συνεργάζεται στενά με την ΕKT και την Τράπεζα της Ελλάδος για τη σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος της χώρας.

Η συνάντηση των τριών έγινε με σκοπό να υποβληθεί το ελληνικό αίτημα για τη συνέχιση παροχής ρευστότητας από την ΕΚΤ στις ελληνικές τράπεζες, μέχρι και τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος  την Κυριακή 5 Ιουλίου, παρά το ότι και επισήμως το ελληνικό πρόγραμμα λήγει την Τρίτη 30 Ιουνίου, όπως ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, μετά την απόρριψη του Έλληνα Υπουργού Οικονομικών για παράτασή του.

Αύριο έχει προγραμματιστεί η σχετική συνεδρίαση της ΕΚΤ, κατά την οποία θα αποφασιστεί η συνέχιση της παροχής ρευστότητας μέσω του ELA στις ελληνικές τράπεζες.